Великі українці Модель
Кві 18

Минулої неділі їздили в печеру Млинки в Тернопільську область. Було нас 4 чоловік (Вова, Сергій, Рома і я). Раніше був 3 рази в Кришталевій печері, але Кришталева печера у порівнянні з цією, як прогулянка над землею. У Кришталевій печері є світло, всюди ходиш ногами. Тут зовсім по-іншому: потрібно повзти на животі, дряпатися вгору, проходити розпорки(одне з найважчих випробувань, тому що слизько). Звичайно у Кришталевій печері є більше на що подивитися, проте тут екстрім.
Правда, добирались ми до печери довго і об’їздними шляхами. В Тернопільській області є 2 села Залісся і ми поїхали не в те, а так як виїжджали ми з Чернівець, то взяли курс на Хотин в с.Залісся Борщівського району. Дорога в це село м’яко кажучи неважна, доїхали, розпитуємо людей, всі кажуть, що у нас в селі печер нема, а ми їм заперечуємо, що є. Потім ми вияснили, що їхати потрібно в с.Залісся Чортківського району. Знали б одразу, поїхали на Заліщики, зекономили купу часу. Але це нічого, порівнюючи з адреналіном, який отримали в печері.
На екскурсії нас було 9 людей (ще 3 хлопці і 2 дівчини з Тернополя).
Назви залів, де ми були, не запам’ятав, точно знаю, що були на розпорах, в залі піонер. Обов’язково поїду ще раз, хочеться побувати в інших місцях. (Ходити є куди, довжина печери більше 20 км).
Всім раджу їхати. Задоволення недороге (15 грн екскурія – триває 3 години, 5 грн – прокат фонарика, 8 грн – прокат комбінезона).
P.S. Найбільше ЧП, яке сталось в печері – це Іра зламала ніготь. :)
А тут фото

Це я.
Я
Стеля печери з кристалами
Стеля печери з кристалами
Ось так ми лазили
Тут ми лазили
Розпорка – тут потрібно пройти метрів 7-10 на висоті 2-2,5 м над дном печери, впираючись ногами в стіни печери, на іншій потрібно впиратись задницею в одну стіну, стопами в іншу.
Розпорка
Фотка на пам’ять з новими знайомими.
Фотка на пам'ять

Теги: ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 4 для “Млинки”

  1. 1. СергійNo Gravatar Сказав:

    Так-так, ми там були і там дійсно класно і екстрімально. P.S. Хто боїться зламати ніготь там, зламайте його перед виїздом, або не їдьте нікуди :)

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Правильно, Сєрьога, нігті перед печерою потрібно ламати. :)

  3. 3. НатальяNo Gravatar Сказав:

    А для детей там безопасно

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    То залежить від віку дітей і маршруту.
    Знайомі постійно їздять з дітьми – десь 8-12 річного віку і нормально.

*