Місячне затемнення Спартак – Динамо 1:4
Сер 12

12.08. Є перша нагорода! У ваговій категорії до 81 кг дзюдоїст з Івано-Франківська Роман Гонтюк здобув бронзову медаль, перемігши монгола Нуамхуу Дамдінсурена з рахунком 110:100. Вдвічі приємно, що першу медаль здобув спортсмен з Івано-Франківської області.

В загальному заліку
13.08. Уже є 4 бронзові медалі – Наталя Давидова у важкій атлетиці і Армен Варданян у греко-римській боротьбі.
Українська важкоатлетка Наталя Давидова стала бронзовим призером Олімпійських ігор у Пекіні. У вазі до 69 кг результат українки склав 250 кг у сумі (115 кг у ривку та 135 кг у поштовху).
Є вже і друга олімпійська медаль – також бронзова.
Ілля Кваша і Олексій Пригоров зайняли третє місце в синхронних стрибках у воду воду з триметрового трампліну.
14.08. Є перша золота медаль. Жіноча збірна команда України з фехтування виборола першу золоту медаль, перемігши у фіналі збірну Китаю.
15.08. Є друге золото. Артур Айвазян виграв золоту медаль у стрільбі з малокаліберної гвинтівки.
15.08. Є третє золото. Віктор Рубан виграв золоту медаль у стрільбі з лука.
16.08. Найпродуктивніший день. 2 золоті (Олександр Петрів – стрільба з пістолета на 25м, Наталя Добринська – семиборство), 2 срібні медалі(Ольга Блонська – семиборство, Ольга Коробка – важка атлетика) і одна бронзова медаль (Ірина Мерлені – вільна боротьба). Приємно що у семиборстві одразу 2 спортсменки були на п’єдесталі пошани.
17.08. Є одна срібна (Юрій Сухоруков – стрільба з гвинтівки) і бронзова (Леся Калитовська – велотрек) медалі. Шкода, що жіночій українській збірній з веслування не вистачило 0,64 секунди до збірної Німеччини, яка зайняла 3 місце. Також шкода, що сестри Бондаренко у матчі за 3 місце програли китайській парі.
18.08 – 27.08 (у мене була відпустка і слідкував за олімпіадою одним оком) – українці взяли ще 2 золоті медалі (Василь Ломаченко, бокс, категорія до 75 кг та Інна Осипенко-Радомська, веслування на байдарках на 500 м).
Шкода, що відібрали срібну медаль у Людмили Блонської, в крові якої знайшли заборонений препарат.
В сумі українці здобули 7 золотих, 5 срібних, 15 бронзових медалей (сукупно – 27 медалей, що є рекордом для України), зайнявши 11 місце в неофіційному заліку.
На 1 місці прогнозовано опинився Китай, на другому – США, третє місце вибороли спортсмени Росії.

Теги:


Залишити коментар

*