Google Chrome Миколаївський зоопарк
Вер 01

Ось і закінчилась моя відпустка. За час відпустки в Україні і світі відбулось багато цікавих подій, (закриття Олімпіади, так зване визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії російським парламентом, повний тріумф київського Динамо над московським Спартаком, перехід Андрія Шевченка назад у Мілан). Про деякі з них дізнавався у вечірніх випусках новин на 1+1, футбол не бачив, так як був в той час у поїзді.
Ну це був відступ від теми, ..

Добирались туди поїздом Львів-Херсон (сідали в Коломиї у причіпний вагон Чернівці-Херсон), потім з Херсона у Залізний Порт маршруткою. З Херсона у Залізний Порт коштує 20 грн (якщо сідати біля виходу з вокзалу), 40 грн (якщо на вокзалі повернути направо і пройти 50м), зворотня дорога коштує на 10 грн більше. Маршрутка їде близько 2 годин. По дорозі в Залізний Порт по обидва сторони дуже багато соняшників, деколи виноград – типовий степ. У Залізному Порту проблем з місцями не було, ми знайшли приватний будинок – там 14 кімнат, за одну людину 60 грн (душ, туалет в кімнаті), кухня, холодильник спільні. Можна як самому готувати їду, так і замовляти прямо тут (комплексне харчування на день – 60 грн). До моря пішки – хвилин 10. Наступного дня були на базарі – ціни тут вищі, ніж у Коломиї, але терпимі, виноград на декілька гривень дешевший, хоча персики ще дорожчі, ніж у нас. Чим ближче до пляжу, тим більші зуби виростають у цін і тим сильніше вони кусаються.

Першого дня – був вітер і було багато медуз на морі, в наступні дні медуз було менше, виняток був на третій день, коли медузами просто було встелено. Пляж більш-менш чистий, на пляжі пісок і дуже багато ракушок. На відміну від Алушти, де був минулого літа, на пляжі є багато місця, хоча людей не менше ніж в Алушті. На пляжі (якщо хочете відпочиват за кордоном – пляжи Крита), як і в Криму, ходять продавці з креветками, холодним пивом, домашнім вином, пахлавою, кукурудзою і всім решта. Нам сказали, що рано можна побачити дельфінів, ми 2 дні рано йшли на пляж дивитись на дельфінів, але так і не побачили, одні бачили їх о 5 ранку, одні о 8, але не, за відомим законом, не тоді, коли ми були. Проте замість дельфінів бачили пташку подібну на качку, яка сиділа на камені і тріпотіла крилами, напевно сушилась. Решта днів я згадував дельфінів незлим тихим словом. Але одного дня бачили вдень двох дельфінів, хоча далеко від берега. Також літає багато чайок та інших птахів, подібних до качок. Як і в Криму є багато розваг – гідроцикли, катамарани, банани, плюшки, водні гірки. Я з дружиною на День Незалежності України каталися на плюшці – це круг, в який сідають двоє людей і яких тягне за собою катер і їх підкидає на хвилях. З берега це все видається класно і весело, а насправді не все так весело і легко. Вже після першого повороту дружина сказала, що не може триматись і відпустить ручки, але героїчно трималась до кінця. Давно ми не отримували такого адреналіну. Втриматись можна тільки руками, ноги мокрі і постійно висховзують з плюшки. Після плюшки в голові сильно крутилось і боліли руки. Потім ще 2 дні після цього нас боліли руки і шия. Наступного дня катались тільки на катамарані. В передостанній день перебування на морі я отримав сонячний або тепловий удар, температура піднялась до 38,2°, але парацетамол допоміг, наступного дня почувався досить добре. Останнього дня перебування на морі був вітер і були дуже сильні хвилі, цього дня погойдались досхочу на хвилях.

Також на пляжі можна сфотографуватися з мавпочкою, ігуаною, папугою і крокодилом, або на свій фотоапарат, або на їхній. На свій – 15 грн, на їхній – 25, можна сфотографуватись у костюмі вождя індіанців, у костюмі римлян, галлів.
Вздовж пляжу на набережній дуже багато барів, кафе, нічних закладів. Один з них називається Галичанка. Дуже гарним є інтер’єр Козацької Мрії – офіціанти в національних костюмах, біля закладу стоїть козацький корабель, всередині грає українська народна музика, ми там бачили, як грала капела бандуристок
Приємно здивувало, що тут (та і в Херсоні і Миколаєві також), на відміну від Криму, дуже часто чути українську мову і багато вивісок українською мовою, та і самі місцеві жителі говорять суржиком, у якому половина слів – українські. А однієї ночі Залізним Портом лунали українські народні пісні, що також було приємно.
Ще декілька слів про рослинний і тваринний світ. Природа звичайно, тут не така як у Криму, але все одно гарно – біля кожного будиночку ростуть соняшники, великі чорнобривці і ще інші квіти, на жаль, не знаю, що то за квіти. Вечорами чути коників, які скачуть просто у кімнату і які мають дуже великі розміри, також тут вдруге у своєму житті я побачив богомола, який просто залетів до нас у кімнату. Цікаво, що комарів не бачив, але тіло було обкусане, тут є мухи, які кусаються, також в морі є маленькі комашки, які кусаються.
27 серпня, коли ми виїжджали, ми ще мали майже цілий день, то ще раніше вирішили поїхати у Миколаїв подивитись на місцевий зоопарк, який є одним з найбільших в Європі і вже звідти їхати додому.

Фотки з Миколаївського зоопарку будуть трохи пізніше, коли приїде з моря моя флешка з фотками.
Назад добирались тим самим поїздом, але з Миколаєва до Тернополя (до Коломиї квитка не було, то взяли до Львова, але вирішили виходити у Тернополі), потім маршрутками Тернопіль-Городенка і Городенка-Коломия.
По дорозі звідти бачили на вокзалах пам’ятники В.І. Леніну у Жмеринці і що дуже дивно у Волочиську.
В загальному відпочинком задоволені, якщо оцінювати за 5-бальною шкалою, то:
проживання – 5 балів
проїзд – 4,5 балів
море – 4,5 бали
ціни – 3,5 бали

2 роки назад я відпочивав в Алушті, якщо вам потрібен готель в Алушті – звертайтесь в санаторій золотой колос

Фотки з Залізного Порта

Богомол Чайка Залізний Порт вранці Залізний Порт вранці
Залізний Порт ввечері Медуза Медузи Ракушки
Море Чайка Пташка подібна на качку Пташка подібна на качку
Пташка Морське дно Морське дно Богомол
Фотка з ігуаною Ігуана Ігуана
Папуга ара Чайка (фотка з катамарану) Море вночі

Зняв рано, коли чекав на дельфінів.

Медузи на морі

Хвилі на морі

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 23 для “Залізний Порт”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    Классные фотки! Загорели нормально на море? ) Вижу, что тут на пляж не такой срач, как в Крыму

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Дякую, загоріли нормально, не спеклись, пляж справді чистіший тут, ніж у Криму, хоча якщо пройтись по пляжу туди, де народ з палатками приїхав, то срач, ще більший, ніж в Криму і штин дуже противний.

  3. 3. letrodectusNo Gravatar Сказав:

    звучить цікаво :)
    я на українських пляжах була всього два рази :( в Криму жодного :(

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    2 letrodectus
    Що ви маєте на увазі українські пляжі, адже Крим це ще Україна.

  5. 5. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Продовження тут

  6. 6. аняNo Gravatar Сказав:

    Класні фоткі я теж там відпочивала і даже десь в ту пору що й ви. Мені дуже сподобалось це місце.Цим літом теж плануємо їхати туди.

  7. 7. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Гарно там, але в Криму краща природа, можна сказати зовсім інша, ніж на всій території України, я позаминулого року був у Криму – сподобалось.

  8. 8. ВІТАЛІКNo Gravatar Сказав:

    …О МІСТЕЧКО -СУПЕР ВЖЕ 2 РІК ПІДРЯД ЇЗДЖУ.ПРАВДА МИНУЛОГО РАЗУ Я ПОЇХАВ З ЛЬВОВА БЕЗ ЖОДНОГО ЗНАЙОМОГО.ПРОСТО ВСЬО НАДОЇЛО -ВЗЯВ І ПОЇХАВ.ЖИВЗ 2 ДЄВУШКАМИ З БРОД.НІВЧОМУ СОБІ НЕ ВІДМОВЛЯЛИ.ДІСКАТЕКИ.ПОГОДА ШИКАРНА.МОРЕ-ЧИСТЕ.Я ТА–А-А-АК НЕ ХТІВ З ВІДТАМ ЇХАТИ .ХОТІЛОСЬ ТАМ ПОБУТИ ШЕ 2 МІСЯЦЯ.ХОТІВ БИ ТОГО РОКУ ШЕ РАЗ ПОЇХАТИ.ЯКШО ЗАХОЧЕТЕ СКЛАСТИ МЕНІ КОМПАНІЮЮРАДО ВІДГУКНУСЬ.МІЙ ТЕЛЕФОН 8-063-323-77-66 ВІТАЛІК.ОТОЖ ДО ЗУСТРІЧІ В ЖИЛІЗНОМУ ПОРТУ!!!!!(ЯК ЇХАВ БУЛО ДЕШО СТРАШНО.БО БУВ САМ ТА І ДО ТОГО ТУДИ ЩЕ НІКОЛИ НЕ ЇХАВ)АЛЕ ВСЕ БУЛО СУПЕР!!!!ВСІМ БАЖАЮ ВДАЛОГО І БЕЗПЕЧНОГО ВІДПОЧИНКУ .ВІТАЛІК..ЛЬВІВ!!!!

  9. 9. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Я їхав з дружиною, а через декілька днів приєднались ще сестра зі своїм чоловіком.

  10. 10. ТаняNo Gravatar Сказав:

    Народ поможіть. Хто має ноиер до когось з приватників, хто здає хату не далеко від моря – дуже треба???

  11. 11. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Кинув на пошту

  12. 12. denroxNo Gravatar Сказав:

    Скільки доба в приватників в середньому?

  13. 13. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Ми платили 60 грн на добу з чоловіка, були варіанти дешевше, були і дорожче.

  14. 14. ВІТАЛІК(ЛЬВІВ)No Gravatar Сказав:

    …Я ЇДУ ЗНОВ БУДУ ПЛАТИТИ ПО 35 ГР.ДО МОРЯ 15 ХВИЛИН(КОЛИ КЛАСНА КОМПАНІЯ ЙДЕ З ТОБОЮ ,НАВІТЬ НЕ ЗАМІЧАЄШ ШО ТАК ДЕЩО ДОВГО)ЯКЩО КОГОСЬ ЦІКАВЛЯТЬ КОРДИНАТИ ПОДЗВОНІТЬ Я ВАМ ПІДКАЖУ НОМЕР ТОЇ ГОСПОДИНІ ШО ТАМ ПРИЙМАЄ ВСІХ ВІДПОЧИВАЮЧИХ,ОТЖЕ МІЙ НОМЕР 8-063-323-77-66 -)))ЇДУ 14 ЛИПНЯ=)

  15. 15. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Вчора показували в новинах про Залізний Порт, що майже на пляжі знаходиться скотомогильник, де є сибірка. І якщо нічого не робити, то вірус легко може попасти у море

  16. 16. ВасьокNo Gravatar Сказав:

    На рахунок скотомогильника – це брехня. Я в порту вже 7 років відпочиваю. Історія скотомогильника, це більше політична тема. МЕР Херсона тримае більше 50% бізнеса в Генічеську, так що можите бути спокійні, це антиреклама!

  17. 17. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    2 Васьок
    Я написав тільки те, що чув у новинах, якщо це дійсно неправда – то дуже добре.

  18. 18. ВасьокNo Gravatar Сказав:

    Це правда! Гарного відпочинку!

  19. 19. toshatoshaNo Gravatar Сказав:

    Привет. Простите что на русском. Еду туда 15 августа. Скажите много ли медуз? И как сейчас погода? Заранее спасибо

  20. 20. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    2 toshatosha – я відпочивав 3 роки тому і тоді медуз було дуже багато.
    Як погода не знаю – тоді була нормальна, дивіться погоду на метеопрозі – http://www.meteoprog.ua/ua/weather/GelezniyPort/

  21. 21. SvitBogNo Gravatar Сказав:

    Отдыхала я в Железном Порту в средине августа 2011 года. Погода была не самая лучшая. Море катастрофически холодное. Песок прогревался только в обед. То есть уверена, что в этом году бархатного сезона в Железном Порту не будет как такового.
    Поселились мы на улице Школьной, 6 а, у Клавдии и Леонтия. Усадьба их неплохая, есть три двухэтажных дома; два из них хозяева отдают туристам; а в одном живут сами, также там есть помещение для кухни-общаги. Возле домов посажены цветы (розы), есть качели (одна) для детей и три лежанки во дворе. В общем комнат приблизительно 25, большинство из них трехместные, одно койко-место стоит от 60 гривен в сутки. В комнатах достаточно чисто, более-менее уютно. Но поселяет хозяйка людей достаточно хитро… По телефону я заказывала двухместную комнату с отдельными кроватями. Клавдия сказала, что обязательно зарезервирует мне именно такую комнату. Когда мы приехали, оказалось, что двухместных комнат нет; поэтому временно жить мы будем в трехместной, оплачивая не за 2-х, а за 3-х людей (с небольшой скидкой). Я понимала: Клавдия обманывает, чтобы взять с нас как можно больше денег… Она знает, что приехали мы издалека, то есть быстро от нее не уйдем…
    Кухня ее мне не понравилась вообще. В большом помещении (типа столовой на заводе советских времен) размещены четыре плиты, одной из них постоянно пользуются хозяева. Из трех плит, предназначенных для отдыхающих, в одной камфорки пропускают газ так, что и на ней готовить почти нельзя. То есть на 60-70 людей предусмотрено всего лишь две плиты, которые горят настолько слабо, что греть воду, например на 2 порции вермишели, надо 15 минут, а варить ее еще 10 минут. Напор воды (только холодной) тоже очень слабый. Возле плит размещена стойка с посудой, которую никто не чистил, наверное, минимум год. На всех отдыхающих есть в столовой три электрических чайника, из которых работал только один. На кухне постоянно тусуется Леонтий, время от времени комментируя: «А разве женщины приехали на море, чтобы стоять у плиты?». Не знаю, как вам, а я думаю, что это гениальное объяснение вот таких порядков на кухне!
    Подход к домам и кухне выложен облицовочной плиткой, некоторые участки – очень скользкой. Мне не повезло: я не удержалась на одном из таких участков и упала. Падение видел хозяин, но не подошел и не помог мне встать. Через несколько минут, когда я, прихрамывая, шла возле него, пробормотал: «Надо быть осторожной». Хозяйка на мою травму отреагировала не менее гениально: «У нас одна женщина так падала на сходках, что отбила кусок облицовочной плитки». Я тогда подумала себе, что той женщине еще больше не повезло… Поскольку нога меня сильно болела, два пальца посинели, я объяснила хозяйке, что вынуждена ехать домой преждевременно. Также я попросила вернуть мне деньги за те дни, когда я не буду в них жить из-за необходимости уезжать. Клавдия сказала мне: «Конечно, деточка, я верну тебе все до копейки». Но вечером Леонтий решил исправить ситуацию: он сказал моему брату, что у них нет денег (представляете, как это надо минимум 60 умножить на 60 (в день), чтобы вышло 0 (нуль) – ???), поэтому они нам остаток не отдадут, мы должны жить у них до того времени, пока оплатили. Также хозяин высказал предположение, что мы решили переехать к другим хозяевам. Утром следующего дня то же самое истерично говорила мне Клавдия, совсем не вспоминая своего вчерашнего обещания (наверное, полный провал памяти!!!) Когда я предупредила, что буду выходить с усадьбы в 10.30, хозяйка сказала, что не имеет времени на разговоры. В 10.30 к нам в комнату не явилась ни она, ни хозяин, более того они просто куда-то исчезли со двора. Я позвонила, что все-таки еду, но Клавдия не вышла к нам во двор. Поэтому мы с братом забрали ключ от комнаты и уехали… Пускай радуются, что в ответ на их наглость мы, например, не попороли матрасы на кроватях или не расписали стены граффити…Не сделали этого лишь потому, что мы – христиане. А Библия говорит, что когда ты отвечаешь человеку на зло – добром, то Бог сам соберет горячий уголь ему на голову… Но с лукавым надо поступать по лукавству его… Так что пускай делают хозяева новый ключ или меняют замок (для них это лучше, потому что ключ мы выбросили; если кто-то догадается, от чьей усадьбы он, то может зайти в комнату и сделать что угодно…).
    На прощание я написала Клавдии sms, предупредив ее, что опишу ее сервис в интернете, чтобы люди знали, кто и как обманывает туристов в Железном Порту. Также я написала ей в sms библейскую истину: деньги, которое человек приобретает ложью и хитростью, стают для него источником бедности (в случаи Клавдии – краха бизнеса).
    Проанализируйте, сколько раз и как Клавдия обманула меня, и подумайте, стоит ли ей платить за такие услуги…

  22. 22. оксанаNo Gravatar Сказав:

    Була з дітьми в Залізному Порті чотири роки назад в середині липня. Були 15 днів. Першого дня море було відмінне. З другого дня почалася навала медуз. Спочатку це було цікаво (три дні) . Потім величезних медуз стало так багато, що плавати треба було з великою обережністю. Потім море перетворилося на суцільну кашу з живих та мертвих медуз. Далі морська вода стала схожою на желе з медуз. Вона пекла, не можна було відмитися. Діти пищали від опіків, як тільки потрапляли в воду. Останній день – медузи майже щезли. Ось такий приємний нам випав відпочинок. До речі, пісок на пляжах чомусь постійно мокрий, треба мати підстилки, які не промокають.

  23. 23. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Минулого літа відпочивали у Болгарії, тож зараз я би не їхав у Залізний порт – харчування і проживання у Болгарії дешевше.

    Все ніяк звіт не зберусь написати.

*