Крилос (музей історїі міста Галича) – Галич Музей історії міста Коломиї
Жов 12

Музей писанкиТак як погода була погана і сидів дома (на 600-ліття Чернівців пролетів як фанера над Парижем), то вирішив відвідати музей Писанки (трохи соромно, що живу в Коломиї, а в музеї так і не був). Музей являє собою унікальну будівлю у вигляді яйця (13 м заввишки), побудований у вересні 2000 р. Відкрили його 23 вересня 2000 р. під час святкування 10 Міжнародного гуцульського фестивалю. У музеї є велика колекція писанок – більше 6000. Більшість писанок з України (як традиційні західні області – Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, так і області сходу і центру – Черкаська, Вінницька, Кіровоградська). Також є писанки з різних країн світу – Росії (Курська губернія), Польщі, Румунії, Білорусі, Словаччини, США, Франції,. Представлено писанки з досить екзотичних країн – Алжир, Пакистан, Китай, Єгипет, Індія, Шрі-Ланка. Є як звичайні писанки з курячих (гусячих) яєць, так і є писанка з страусиного яйця. Також є писанка, викована ковалями. На другому поверсі музею, крім писанок є виставка різних вишиванок, також в центральному залі є виставка виробів з глини з с.Великий Ключів Коломийського району. Взагалі раджу відвідати, але особисто мені набагато більше сподобалося в Музеї історії міста Коломиї.

Фоток дуже мало, тому що фотозйомка коштує 20 грн і я не фотографував (зажав 20 грн :) , але зробив пару нелегальних фотографій.

Фото

Загальний вигляд Музею ПисанкиЗагальний вигляд Музею Писанки Музей Писанки Кована писанкаКована писанка Колекція писанок, відтворена за зразками поч. 19 ст.Колекція писанок, відтворена за зразками поч. 19 ст.
Колекція писанок козацької слободи (поблизу Курська)Колекція писанок козацької слободи (поблизу Курська) Колекція писанок з Харківської області (Зміївський район)Колекція писанок з Харківської області (Зміївський район) Колекція писанок Київської та Житомирської областейКолекція писанок Київської та Житомирської областей Гуцульська писанка
Купол музею зсерединиКупол музею зсередини Експозиція гуцульської хатиЕкспозиція гуцульської хати ВишиванкиВишиванки ВишиванкиВишиванки
ВишиванкиВишиванки

Теги: , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 3 для “Музей Писанки”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    ну ты даешь, я там даже был ))
    вот теперь и ты заполнил пробел

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Ага, знаю, сьогодні закину фотки з Музею історії міста Коломиї – модніший музей.

  3. 3. ираNo Gravatar Сказав:

    Да, там должно быть очень интересно. я не знала,что есть музей писанок. Думаю там можно заметить как происходили изменения на Украине.

*