Клієнт харашо платіть Ін Гєрманія платіть штраф
Гру 17

Останніми днями почало боліти знову ліве коліно. Вирішив піти ще раз в поліклініку. Попередив шефа, що рано мене не буде. Думав потратити годину, максимум дві, але не все так просто, як я собі думав. О 9:10 я був у травматолога, черги не було – тобто все йшло за часовим планом. Мене відправили на рентген коліна. Тут і починається все цікаве. Я був в черзі десятим. 5 хвилин на чоловіка думав я  – через годину я зайду – думав я. Пішов прогулятись, прийшов через 30 хвилин, але черга стояла на місці. Санітарка нам пояснила, що так довго йде черга через призовників, які були на початку черги, бо їм роблять 3-4 рентгени, але ті ж пацани кажуть, що причина зовсім не в них. Один всередині просидів біля 30 хвилин – а рентгени робили іншим людям, яких знайомі лікарі заводять без черги в інші двері, також розказав, що поки він сидів всередині, то жінка, яка мала робити йому рентген попила чайку, поговорила по телефону 20 хвилин, аж потім приступила до виконання своїх прямих обов’язків. Рентгенкабінет розташований прямо біля вхідних дверей,  більше половини людей йде (серед них багато лікарів і медсестер) і ніхто не думає закривати двері, ще й огризаються – “тобі потрібно – ти і закривай”.

Окремо хочу виділити один епізод, який характеризує який “порядок” твориться в країні. Протікає труба, під трубою стоїть пластмасова банка, куди капає вода. Приблизно кожні 15 хвилин санітарка приходить, виливає звідти воду, витирає підлогу, бо деколи вода тече повз ту банку і кладе назад. Таке тільки в нашій країні може бути – чи не простіше полатати трубу, а не кожен день витирати воду. Але з іншого боку у санітарки тоді роботи не буде. Ще цікаво, а хто міняє вночі банку, може уже посаду зробили – “міняльщик банок під протікаючими трубами”.

Тільки через 3 години, о 12:10 я попав всередину – рентген робили 5 хвилин, на результати прийшлось чекати ще біля 40 хвилин. Тим часом я зайняв чергу до травматолога – уже іншого, бо попередній працює тільки до 12 год. Якраз так попало, що я забрав результати рентгену і підійшла моя черга в кабінет до лікаря. Хоч тут повезло, думав я, але знову я помилявся. До лікаря зателефонувала дочка і він кудись поїхав, потім прийшов зав відділенням і він пішов до нього. Так я провів у кабінеті лікаря біля 40 хвилин, а під кабінетом стояло в черзі ще багато людей – у одного з них були перемотані пальці, у іншого – рука.

Дійсно хвора людина так і вмерти може, не дочекавшись допомоги. Чи це може природний відбір такий – хто витримав його – значить здоровий, хто не витримав – …
В поліклініці на діагностику травми витратив 4,5 год., причому саме на діагностику було витрачено хвилин 10-15, решта це стояння в чергах і чекання через особисті справи медперсоналу.
Всі люди, що стояли в черзі говорять майже одне і те саме “який порядок може бути тут, якщо нема порядку в країні”

Теги:


Залишити коментар

Коментарів: 2 для ““Похід” в поліклініку”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    старые добрые наши очередя

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Це навіть не в справах черга, а у відношенні до людини. Лікарі бігають, бо у них перевірка з санстанції, кінець року, треба щось там здавати, а на хворих забили.
    Я не говорю про себе, я говорю про старших людей, які стояли в черзі, вони дійсно хворі.

*