Від замку до замку (Скала-Подільська – Кудринці) Вистояли
Тра 20

Тарас бульбаТаке враження склалось після перегляду цього фільму (Випала вільна хвилина, то вирішив подивитись цей широко розрекламований фільм). У фільмі тільки і чути “Таваріщі і таваріщі”, пригадуються  пленуми ЦК КПРС, тільки не вистачає “бурних аплодисментів, що переходять у овації”. Крім цього ще у фільмі є багато інших перлів: “Пановє братовє”, “не можна”, “Турєччіна” і інші. А чого тільки вартує вислів “Русская душа”, яка російська душа могла бути у козаків, якщо вони постійно боролись проти Російської імперії і, яка у 1775 році зруйнувала Січ. Уявляю, як в Україні знімають фільм, в якому Петро І говорить українською мовою і називає себе патріотом України.
А чому великий патріот України Богдан Ступка погодився знімати у цьому фільмі – є великою загадкою – можливо, криза, бідує людина.

Теги: ,


Залишити коментар

Коментарів: 8 для “Совковий Бульба”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    за “русская душа” – вообщето русская душа у тех, кто происходит из Киевской руси, да и выделяют отдельно такую народность как русины (тоже близко к украинцам), а вот те, кто в России, то они правильнее россияне. Просто блин “сперли” они название “русский” и смысл теперь другой

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Я в курсі, що руський – походить від Київської Русі, а в Росії це сперли, але у фільмі після “таваріщів” це виглядає – чисто як російська (взагалі такий настрій у фільмі – що Україною там і не пахне, не дивлячись, що всі дійові особи – українці).
    І якраз у 17 ст. землі навколо Дніпра часто називали Україною.

  3. 3. SerjartNo Gravatar Сказав:

    Я цей аразм навіть не дивився після того як глянув нарізку фраз на ютюбі з цією самою “Русской душой”. Плювати хочеться…

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    2 Serjart
    Багато не втратив.

  5. 5. питNo Gravatar Сказав:

    Стоп! Фильм снят по книге, а в книге написано так как было. Да, козаки были народ вольный, но Запарожская Сечь появилась благодаря кому? Может начнем историю вспоминать. И если честно, то такого государство как Украина не было в старину. Это все время была Малороссия. Так что нечего здесь опять националисткую политику разводить. Фильм снят отлично и показывать его нужно на Украине всем и везде, чтобы засранные мозги немного почистить. (извините за некоторые жесткие выражения, но уже если честно надоело, что Ваше правительство настолько загадило мозги, что Вы все видите уже в искаженном виде) Может для Вас и Бендера – герой, но мне очень жаль, что Вы так думаете.

  6. 6. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Згадайте історію, коли існувала Київська Русь Росії ще і в помині не було.
    А вкрасти назву Русь собі і потім говорити, що ми Русь, а ви – Малоросія – це просто передирання назви.
    Звичайно, що Бандера герой – тому що він боровся за незалежність України, він хотів бачити свою землю вільною від москальського чобота.

    А уряд, президент і влада тут ні при чому – я маю свою думку, яка сформувалась ще давно.

  7. 7. ПашаNo Gravatar Сказав:

    Ребят я вижу что статья старая, но я тока на нее наткнулся и чисто случайно… Бандера герой? ну уж извените… А фашисты тогда кто? – Освободители?… Ребят я украинец, но такое читать неприятно…

  8. 8. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    @ Паша
    1. Звичайно, що Бандера герой, не було би його – хтозна чи була би сучасна Україна.
    2. А яке відношення має Бандера до фашистів ?
    Між іншим Бандера просидів в німецькій тюрмі більше 3 років.

*