page.title Писаний Камінь
Сер 15

Квітка кактусаНа кактусі у моїй кімнаті виросла квітка. Та непроста квітка, а гігантська (у порівнянні із кактусом). Спочатку на кактусі з’явилась якась сіра фігня. Ми навіть і не думали, що звідти буде рости квітка. Майже через 2 місяці ця сіра штучка почала рости (з феноменальною швидкістю) і за 3 дні виросло стебло довжиною біля 15 см і на четвертий день і вчора ввечері (4 день) почала розпускатись квітка (з неприємним запахом) – приблизно за 2 години (о 22:00 вечора) – вона розпустилась повністю.

P.S. Є ще один кактус, на якому уже десь 1.5 місяці та “сама сіра фігня”.

Паросток (11 серпня)З цього починалась квітка (10 червня) Майбутня квітка (14 серпня)Паросток (11 серпня) Майбутня квітка Майбутня квітка (14 серпня) Квітка (14 серпня 20:40)Майбутня квітка
Квітка (14 серпня 21:40)Квітка (14 серпня 20:40) Квітка (14 серпня 21:40) Квітка
Всередині квіткиКвітка Всередині квіткиВсередині квітки Всередині квітки

Теги: ,


Залишити коментар

Коментарів: 7 для “Кактус”

  1. 1. SergunikNo Gravatar Сказав:

    В мене такі самі кактуси. розмножуються як після дощу, а квіток немає. вони в мене вже близько 5-ти років, а квіток досі немає.
    трабл :(

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Точно така сама ситуація була донедавна – маленьких кактусів – дуже багато – штук 40 у горщику. А цього року вперше років за 7 виросла квітка (на іншому також скоро буде) і ще на одному кактусі квітка виросла – але то звичайна квітка.
    Можлива причина – кактуси поливаємо не звичайною водою, а з Вермісолом (почали цього року і почали цвісти кактуси).

  3. 3. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    что ж это за наркота такая Вермисол, что кактусы так и “цветут”? :) )

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Я як дізнався (в той день, коли вона зацвіла), що у воду щось додавали – казав, що вночі з тієї квітки якась тварина вилізе :)

    А виробник пише таке:
    “Вермісол” – це екстракт, отриманий із біогумусу за ТУУ 15.2-2336711650.001-2003. Він є екологічно чистим біостимулятором росту і розвитку рослин. Препарат є натуральним органічним мікродобривом і потужним стимулятором росту і розвитку рослин.

    “Вермісол” містить гумати, амінокислоти, вітаміни, природні фітогормони, мікро – та макроелементи, а також спори корисних бактерій. До складу “Вермісолу” входять: азот, фосфор, залізо, магній, калій, кальцій, органічні речовини.

  5. 5. posterrrNo Gravatar Сказав:

    На фото “в профіль”: кактус грає на трубі:)))

  6. 6. AntonioNo Gravatar Сказав:

    У нас в офисе тоже расцвел, поливали обычной водой.
    И главное что цветет он несколько дней, потом отпадает.

  7. 7. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    @ Antonio у мене він цвів менше доби.

*