Переклади Google translate А я гуляю по Москві
Жов 24

Червона рута16-20 вересня (чому так пізно пишу – бо наступних вихідних ходили на Шпиці, а потім якось часу не вистачало) у Чернівцях проходив ювілейний фестиваль “Червона Рута”. Саме 20 років тому, вперше, у Чернівцях, відбувся перший фестиваль, на якому виступали такі відомі виконавці (зараз), як ВВ, Кому Вниз, Брати Гадюкіни та ін.

Урочисте відкриття фестивалю було 17 вересня на центральній площі. Виступали Марія Бурмака, Тартак і Плач Єремії. Після відкриття ми пішли у Літній театр, де завершували виступ конкурсанти у жанрі іншої музики – виступав гурт “Верховна зрада”.

Наступного дня відбувався концерт патріотичної пісні – “Незламні”, на який, ми, на жаль не попали, там виступали такі відомі виконавці, як “Мертвий півень”, “Кому Вниз”, “Плач Єремії”.

В суботу ввечері відвідали концерт “Українці всіх країв – єднайтеся!”, на якому виступали “Тартак”, сестри Тельнюк, дует Писанка (що витворяв на цимбалах Іван Кавацюк – це просто фантастика). Завершав концерт “Тартак”, під який майже всі глядачі уже не сиділи, а танцювали, стрибали і т.д. На цьому концерті трапився один казус: хлопець зірвав плакат “Бутирки”, якими був обвішаний Літній театр і його мєнти спіймали і заставили біля входу тримати плакат в руках. (на час проведення фестивалю “Червоної рути” могли б плакати Бутирки зняти).

Наступного дня відвідали ярмарок народних ремесел на вулиці Кобилянської, також відвідали музей де продавали багато різних виробів (про це в окремому пості пізніше). Далі пішли в Літній театр, де відбувався ГАЛА-концерт переможців Червоної рути 2009р. Ближче до 5 години ми пішли на стадіон “Буковина”, де зібралось багато людей. Пройшовши 2 кордони міліції, попали на стадіон. Вирішили йти під саму сцену, там була велика черга людей, всі проходили через металошукач. Ще раз перевірили, чи нема нічого забороненого у наших рюкзаках і впустили нас.

Концерт розпочався з виступу Президента України Віктора Ющенка, який привітав учасників, глядачів фестивалю.

Першими на сцену вийшли хлопці (не пам’ятаю їхню назву), стиль яких сильно нагадує стиль Піккардійської терції. Відіграли одну пісню і замість них вийшли інші виконавці. Слід зазначити, що кожен виконавець співав максимум 3 пісні – такий був щільний графік концерту. Наступним виступав київський гурт “Полікарп” (2 місце у жанрі рок-музики на фестивалі), його я чув вперше цього року на фесті у Підкамені. Полікарпа на сцені змінив гурт “Дахабраха“. Гурт грає етно-хаос (за їхніми словами). В їхній музиці переплелись культури різних країн світу (до складу їхніх інструметнів входять індійська табла, буддистський гонг, віолончель, маракаси ) Передати цю музику словами неможливо – її треба тільки чути. Наступні на сцені – івано-франківські “Кораллі”, який я бачив вживу на Заході-2009. Кораллі, також як і Полікарп зайняли 2 місце у жанрі рок-музики.

Наступні учасники – київський “Солома-гурт”, які отримали гран-прі фестивалю з рук Президента першого Національного каналу Василя Ілащука.

Далі – золотий голос України – тендітна Катя Chilly. Перший раз в житті я чую такий високий голос. (наступного дня на вул. Кобилянської проходила повз нас Катя із контрабасистом – якого я впізнав – у нього оригінальний вигляд, а Катю не впізнав :) ). Наступні виконавці – веселі хлопці “Гуцул Каліпсо“, “Крихітка Цахес“, “Вій“. Марічка Бурмака. Після них – “Мертвий півень” кукурікає “бютіфул Карпати”. “Кукурікають” просто суперово.
Після “Мертвого півня” виступає разом із симфонічним оркестром культова група України “Кому вниз“.  “Вийди, змучена людьми” в дуеті з симфонічним оркестром звучить фантастично. Потім ще “Суботів” і замість комувнизівців виходить Тарас Чубай з Плачем Єремії. Виконує свої класичні пісні “Вона”, “Я піду в далекі гори”. Весь стадіон співає разом з ними. Після Чубая на сцені Тартак, виконують як свої пісні, так і в дуетом з Катею Чіллі пісню “Понад хмарами”. Завершає фестиваль неперевершені Воплі Відоплясова. Фінальним акордом фестивалю стало виконання гімну України на баяні Олегом Скрипкою і виконання всіма виконавцями пісні Тараса Петриненка “Україна”.
Фотографії з фестивалю:

СценаСцена ПолікарпПолікарп ПолікарпПолікарп Без коментарівБез коментарів
ДахабрахаДахабраха КоралліКораллі КоралліКораллі СоломагуртСоломагурт
Віолончеліст Каті ЧілліВіолончеліст Каті Чіллі Катя ЧілліКатя Чіллі Катя ЧілліКатя Чіллі Гуцул КаліпсоГуцул Каліпсо
Крихітка ЦахесКрихітка Цахес Крихітка ЦахесКрихітка Цахес Крихітка ЦахесКрихітка Цахес Без коментарівБез коментарів
Марічка БурмакаМарічка Бурмака Мертвий півеньМертвий півень Мертвий півеньМертвий півень
Мертвий півеньМертвий півень Мертвий півеньМертвий півень Мотор'роллаМотор’ролла Брати ЗолотухіниБрати Золотухіни
Кому ВнизКому Вниз Кому ВнизКому Вниз ПартитураПартитура Кому ВнизКому Вниз
Кому ВнизКому Вниз Тарас ЧубайТарас Чубай Тартак і Катя ЧілліТартак і Катя Чіллі ТартакТартак
Кореспондент польського радіо, яку я засліпив спалахом :)Кореспондент польського радіо, яку я засліпив спалахом :) ВВВВ ВВВВ

Радослав-шоу.

Теги: , , , , , , , , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 2 для “Червона рута”

  1. 1. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    шкода, що я не пішов(
    думав, будуть тільки конкурсанти(

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Треба було йти – було дуже гарно.

*