Лижі – спроба № 2 – Сонячна Долина Горбово Загадка
Лют 15

Недавно на хабрі проскакувала стаття про сайт з настільними іграми. Прочитав статтю і здивувався, скільки різних настільних ігор зараз існує (дитиною дуже любив грати в різні настільні ігри – Менеджер, Монополія, Збирачі мінералів і т.д.). Вирішив купити одну з настільних ігор. Вибір – Каркассонн(Carcassonne) Середньовіччя. Чому саме ця гра ? Гра одержала багато різних нагород, продано більше 5 млн. копій по всьому світу, має різні доповнення (які хочу купити). Купував гру на всім відомому інтернет-магазині ebay.de. Обійшлась в 5 ? (у нас біля 300 грн). Вчора зіграли із знайомими 4 партії, гра дуже сподобалась.

В гру входить 72 квадрата ділянок землі, 40 фішок (5 кольорів), поле шкали підрахунку очок і правила гри ((різниці між оригінальною і локалізованою версіями нема, тільки правила на німецькій мові).

Суть гри полягає в покроковому складанні ігрового поля і розташування на ньому своїх фішок. В залежності, від того, куди ви поставите свою фішку – вона стає монахом, лицарем, розбійником або селянином. В гру можна грати від 2 до 5 учасників, віком від 8 років. Багато про правила писати не буду, адже краще один раз спробувати, ніж 100 раз почути. Правила до Каркаcсону і розширень на російській мові (десь скачав на торрентс.ру).

Теги: , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 9 для “Каркассон. Середньовіччя”

  1. 1. Андрій М. ЗаморокаNo Gravatar Сказав:

    Гм, настільні ігри зараз витісняються комп’ютерними і дітей важко залучити до такої забавки – так мені виглядає. Однак вражає тираж гри – солідно.

  2. 2. denysenkoNo Gravatar Сказав:

    мені каркассон не сподобався. немає рольового елементу, скоріше гра на логіку, як шахи. кілька разів пограли та закинули. а от у “колонізаторів” граємо вже 4 роки. причом досить рідку дуельну версію. гра захоплює настільки що не можливо відірватися, та і виконана дуже художньо. рекомендую спробуйте. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Settlers_of_Catan

  3. 3. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Знаю, що настільні ігри витісняються сильно комп’ютерними. Але зігравши декілька партій в настільну гру – розумієш всі переваги її – живе спілкування, жарти, історії і т.д. А в комп’ютерні ігри взагалі не граю (пройшов той етап на початку 2000-х рр.).

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    2 denysenko дякую, чув про колонізаторів, на одному сайті писали, якщо б була можливість купити тільки одну гру – то ми рекомендуємо підкинути монету і вибрати або Колонізаторів, або Каркасон. Не виключаю, що скоро куплю ще й Колонізаторів, думаю, що швидше куплю доповнення до Каркасона. В Каркасоні мені сподобались логічні елементи в грі.

  5. 5. denysenkoNo Gravatar Сказав:

    якщо наважитесь на колонізаторів то все залежить від потенційної кількості гравців в класичні колонізатори грають мінімум втрьох, тому мені підійшов дуельний варіант, він чимось ще схожий на Маджік Гасерінг

  6. 6. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Буду бачити, поки Каркасон ще не надоїв. :)
    А де ви купуєте настільні ігри ?

  7. 7. denysenkoNo Gravatar Сказав:

    я зараз живу за кордоном, у москві, тут і купую)

  8. 8. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Зрозуміло, у нас дешевше купити на ebay, ніж в Україні брати.

  9. 9. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    у нас на работе время от времени народ остается играть в разные настольные игры. а насчет видео-игр – попробуй Wii :) веселуха в компании

*