Буковель – Синяк – Малий Горган. Осінній варіант Майстер і Маргарита
Жов 06

А це і є Серетські скеліМинулого тижня їздили на перевал Шурдин по гриби. Як завжди – грибів всюди повно, а у нас нічого – знайшов 7 білих грибів (5 з яких дома викинув). Коли їхали сюди ще перший раз я зауважив, що на карті Вижницького району знаходиться точка Серетські скелі (інформації в інтернеті взагалі про них нема). Тоді треба було переходити через Серет і ми подумали, що десь не туди повернули. Цього разу я був настроєним за будь-яку ціну знайти ці скелі. Дома, на генштабівській карті через Ozi Explorer приблизно позначив місцезнаходження цих “скель”. Отже, їдучи з Шепота в сторону Вижниці, повертаємо, де стрілка “сміттєзвалище”.

Далі потрібно перейти Серет. Я переходив 3 рази, хоча можна пройти біля сміттєзвалища якимось садом і тільки один раз перейти Серет. Між мною і місцевою жінкою відбувся такий діалог:

Я: А де тут скелі є ?

Ж: А нащо вони вам ?

Я: Цікаво подивитись.

Ж: Ідіт, ідіт – там одного року чоловік упав і убився.

Розказала що там є “грунь”, “волох” ще щось, я зрозумів половину слів з того всього.

Отже, я перейшов Серет, дійшов до ґрунтової дороги, її видно ще з траси. Далі піднімаюсь по ній, дорога сильно розбита вантажними машинами. Піднімаюсь по тій дорозі, чим дальше в ліс, тим більше болота. Я був в кросовках і два рази ледве витягнув кросовок з того болота. Йду вгору і вгору, дорога розгалужується – є поворот направо. Йду прямо, бо точка на навігаторі (приблизна) знаходиться лівіше від дороги. Так я йшов болотом хвилин 40. Врешті-решт вернувся назад, частково йшов болотом, потім йшов паралельно лісом, згадуючи “теплими словами” упорядника карти. Вижницького району. Спустившись вниз, на повороті, недалеко біля початку маршруту, щось мене потягнуло глянути в ліс – глянув і побачив так звані Серетські “скелі”. 2 каменюки висотою 8-10 м – оце і все, спустився до них (стрімкий спуск по листках – трохи на ногах спускався, трохи на п’ятій точці). Не дивно, що місцеві жителі не знають про існування цих “скель”, бо їх попросту і не існує.

Такою дорогою я ходив і шукав скелі Такою дорогою я ходив і шукав скелі Такою дорогою я ходив і шукав скелі А це і є Серетські скелі
Такою дорогою я ходив і шукав скелі А це і є Серетські скелі

Теги: , ,


Залишити коментар

Коментарів: 2 для “Як я шукав Серетські скелі”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    у тебя зато новая крылатая фраза есть, которая означает место, которого не существует ))

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Ага, 100%, тепер можна посилати когось на Серетські скелі.

*