Sonic Balaclava Outdoor research Українська прошивка для Garmin Oregon 300
Гру 24

От і приїхав мій навігатор з Німеччини. Майже одразу ж після того, як я купив Garmin eTrex Vista HCx я дізнався про те, що у навігаторах серії Oregon, Dakota i Colorado розлочили модну фічу – підтримку растрових карт. В принципі для Карпат є досить гарна топографічна карта (navigation.com.ua), тільки вона не охоплює всі регіони. А після того, як я спробував залити растрову карту Горган на навігатор знайомого дуже сильно захотів поміняти свій eTrex на щось з підтримкою растру. Захотів, зробив. На німецькому ebay знайшов Garmin Oregon 300 (правда бу, але ні подряпин, ні інших ушкоджень не було на ньому). Обійшовся він мені у 181 євро.(нові у нас коштують в районі 500 $).
В порівнянні з попереднім – тут сенсорний екран, екран більший десь в півтора рази (хоча одночасно це і є мінусом – бо швидше батарейки садяться), швидше відрисовується карта, підтримка растру (одна з головних його відмінностей). Також навігатор має вбудованих 800 мб пам’яті (і плюс ще підтримка карт microSD), яких, поки що, вистачає з головою (туди помістилось 3 карти України, 2 топо карти + растрові).
При підключенні навігатора до комп’ютера – комп’ютер бачить його як флешку, куди можна копіювати треки, маршрутні точки і карти (в попередньому треки можна було завантажувати тільки через MapSource).
Що не подобається – це інтерфейс USB 1.1, я карту з нету скачав швидше, ніж закинув її на навігатор (але цю процедуру часто робити не треба).
В загальному навігатором задоволений, треба буде потестити в реальних умовах.

Теги: , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 5 для “Garmin Oregon 300”

  1. 1. DyakNo Gravatar Сказав:

    Вітаю, я теж на нього задивляюсь. Колись купував телефон на він мобайл з джіпіесом, власне для того щоб поставити озік і залити растрові карти, але це був компроміс. Тепер не бачу сенсу в компромісі )

    Чекаю відшуків про роботу в бойових умовах. Хоча і так знаю що хороші, кілька знайомих мають.

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Я коли купував свій попередній, то мало знав про Ozi і растрові карти, зараз вже добре орієнтуюсь, а ще й випала нагода дешево купити на ebay – тому і купив.

  3. 3. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    а де старий? продав?

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Спочатку думав продавати, потім думав дома залишити, знов думаю продавати і т.д
    Ну тут підтримка растрових карт є – я загнав карту в районі Сивулі – то класно – коли є паперова карта і та сама карта в навігаторі – на ній ти бачиш слід, звідки прийшов і куди йдеш.
    А ще я знайшов на трекері растрову карту Вижницького району (та і не тільки цих районів) – можна її в навігатор закинути – але наш трек від маршруту трохи відрізняється – виходить, що ми йшли паралельно – метрів на 200 – хоча там сама лінія напевно метрів 20 має – карти ті неточні.

  5. 5. Зарядний пристрій Technoline BC-700 » yAnTar блог - про подорожі, відпочинок, моє життя Сказав:

    [...] як маю багатенько різних девайсів (навігатор, ліхтарик 1 ,a [...]

*