Колода №5. Чернівці Rossignol EXALT X70
Січ 29

code-igniterБільше року тому почав працювати з цим фреймворком, версія поточна була 1.7.3 і дуже довго фреймворк не розвивався. На базі цього фреймворку виріс інший фреймворк Kohana, ходили чутки, що CodeIgniterу вже прийшов кінець  і далі він розвиватись не буде. Але вчора це сталось вийшла версія 2.0.0 Codeigniter’а. Зараз мінімальною версією PHP, з якою працює фреймворк є версія 5.1 (ну і правильно на PHP 4 потрібно було вже давно забити). З двіжка були вилучені плагіни (зараз можна юзати тільки хелпери), хоча істотної різниці між плагінами і хелперами я не відчував.
Додано новий тип бібліотек – драйвери (ще не розібрався, для чого), змінено трохи структуру файлів (папки cache i logs винесені з папки system, application також винесли на рівень вгору), вилучено клас валідації, додано драйвер кеша для APC i memcached, зроблено роутинг для 404 сторінки ($route[‘404_override’), щоб можна було перенаправити на відповідний контролер (раніше щоб викликати необхідний контролер – робили через модифікацію класа Router.php) та ін. – всього більше 50 багфіксів і більше 20 різних фіч.

Теги: , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 4 для “Це таки сталось. Codeigniter 2.0 вийшов”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    я буду проект один писать, вот думал вспомнить CI или может присмотреться к полее поздним Kohana и Yii? хотя мне кажется у CI community побольше.

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    CI – велике ком’юніті і суперова документація.
    Kohana зараз уже не форк CI, а повністю перероблений фреймворк.

  3. 3. YurkooNo Gravatar Сказав:

    О, дякую за інформацію Тарас. Зараз проапдейчу аплікуху.

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Не спіши апдейтитись, там сумісності немає.

*