UNO “Любов і піраньї” Макса Кідрука
Гру 23

г.Чорна КлеваВ середу, 21 грудня відкрив для себе цьогорічний лижний сезон на Буковелі. Ми планували цього тижня їхати, але все виявилось дуже спонтанним. У вівторок під час обіду на роботі почали шукати з ким поїхати і вже в 4 годині приєднались до однієї компанії. Зранку в середу вставати було дуже важко, але треба їхати. (хоча потім відіспався у бусику)
На Буковелі були біля 8 години, поки поснідлали, переодягнулись і т.д – минула майже година. Погода була нормальна – не холодно (десь в районі -5 -8°C) тільки дуже хмарно. Спочатку спустились декілька раз по 14 трасі, а потім я, Вова (залишивши наших дружин тут) і Ігор поїхали на інші траси. Декілька спусків по 15А, потім перейшли на 11 підйомник, спуск на 11D і 11А. На 11А я нормально навернувся (на льоді мене понесло в сторону і я навіть не зрозумів який кульбіт я зробив) – трохи мені бракувало, щоб я залетів у ялинки, зупинившись за метр від однієї з них. Між іншим, за цілий день це єдиний випадок, коли я впав (такий собі рекорд). Після цього поїхали на Довгу, спустились по 12А і 16А вниз. Потім (підйом 16 і 17) спуск на 5Н і 20-хвилинна черга на 5 підйомнику. Ще один підйом на Довгу і спуск по 12А, 16А. 15А, 14 і обід.

Після обіду вирішили піти на 2А – черг тут не було зовсім, що приємно, тільки після обіду (не знаю, що було до обіду) там багато горбиків і, десь починаючи з третини траси до половини багато льоду. Мені і Ігореві ця траса не сподобалась, я запропонував піти на 13А, перейшли на 7 підйомник, піднялись, але 13А була закрита, спустились по 7 і назад по мостику (через який важко йти через глибину снігу) на 2А. Потім 2 спуски по 5В і ще декілька спусків по 14А і “робочий день” закінчився. Після обіду вже давали взнаки ноги і кататись було важче.

Біля 17:00 ми виїхали з Буковеля і біля 21:00 були вдома.

Як на мене, то відкриття сезону вдалось – було нехолодно, людей відносно небагато, з 24 спусків тільки 1 раз впав (+ 2 рази мав впасти, але втримався на ногах), вперше заюзав свою маску – набагато зручніше кататись у масці, ніж без. За цей день не зробив ні одну фотографію, хоч і брав свій старенький фотоапарат, але не витягував ні разу. Ще з мінусів неприємний випадок, що стався зі мною і Вованом біля 11 підйомника. Ми чекали Ігоря і біля нас промчали 2 лижники (вони хотіли з 12А проскочити зразу на 11А), один з яких збив (але легенько) Вована , а потім повністю виніс іншого хлопця, причому на протести того, кого збили, той хто летів довго протестував, якого х.. ми стояли на дорозі. Хоча це був верх 11 підйомника і там було дуже багато людей.

Мало не забув, днем напередодні, в офісі, я з Юрою говорили, що важко зрозуміти людей, які у твітері буквально описують кожен свій крок і для чого це їм здалось. Так от, Юра запропонував вести онлайн-трансляцію з Буковеля – на якому підйомнику і яку опору проїжджаю. :) Я так і зробив – весь наш стьоб можна прочитати на моєму твітері (який буду використовувати для таких цілей) :)

Плануючи відпочинок в карпатах, слід врахувати, що чим ближче до курорту Буковель, тим вища вартість проживання, а якщо номер знаходиться безпосередньо біля витягів, то ціна виростає ще на 20-30%.

Теги: , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 4 для “Відкриття лижного сезону”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    поздравляю с началом сезона :)
    вы так много раз съехали с горок – подозреваю, что трассы там не длинные.
    ну и от льда кайфа мало :(

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Я з’їхав 24 рази, а на рахунок довжини – в середньому від 1 до 2 км

  3. 3. YurkoNo Gravatar Сказав:

    Твиттер сила! Главное в лыжах это твиттер!

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Юра – твітер, то велика (страшна, неймовірна) сила. :)

*