Хребет Кострич phpStorm
Вер 02

Захід17-19 серпня в с. Родатичі відбувався музичний фестиваль “Захід”. Так сталось, що квитків на нічний потяг до Львова не було і прийшлось їхати ранковим потягом. Десь біля 16:00 приїхали до Львова, там до нс приєдналось ще чоловік шестеро і всі разом поїхали маршруткою в Родатичі Одразу скажу, що цього року (на відміну від Заходу 2009) фестиваль “мені не пішов”, чи то компанія не та була, чи то я вже старий став :) То багато писати не буду, напишу просто про гурти і їх виступи.

Так як в п’ятницю приїхали пізно, то першим гуртом, який встигнули послухати – це був Тінь Сонця – хлопці відіграли супер, перший раз чув ъх на Чернівецькій Обнові 2010
Потім був Тартак, який мені не дуже сподобався – грав в основному свої нові, невідомі пісні і тільки під кінець були старі “Літо”, “Хулігани” і “100 % плагіат”, який ми слухали з наметового містечка у лісі.
Останніми першого дня виступав львівський хардкорний гурт “ТОЛ”. Мені вони також не сподобались, я чекав чогось більшого :(

Наметове містечкоНаметове містечко Олег фотографОлег фотограф Тінь сонцяТінь сонця Тінь сонцяТінь сонця
Тінь сонцяТінь сонця Тінь сонцяТінь сонця ТОЛТОЛ Виступ ТОЛуВиступ ТОЛу

Другий день – спочатку виступи маловідомих гуртів ВІА “Magazin”, Пан Пупец і Green Silence.
Після них виступали Гуцул Каліпсо.- досить непогано відіграли (на цьогорічній Обнові вони мене абсолютно “не поперли”, а тут так нічого).
Після гуцулів був хардкорний гурт АННА – на відміну від “ТОЛа” дуже сподобався їхній виступ. Відірвались на 100%, навіть трохи послемилися.
Потім відпочинок (Bandurband і Юркеша слухали з наметового містечка), шкодую, що не попав на пісню “Мати” (пародія на Mutter Ramssteina) Юркеша (не знав, що у нього є така композиція).
Крихітку слухав хвилин 10, ІМХО її треба слухати не на такому фестивалі.
Роллікс – не сподобався.
А закінчував другий день хедлайнер всього фестивалю Ляпис Трубецкой (яких приїхало підтримати багато білорусів, принаймні білоруських опозиційних стягів було багато).. На нього зібралось стільки людей, що підійти до сцени було дуже важко. Хлопці відіграли на 5+. Найкращий виступ на фестивалі. Шкода, що мало знаю тексти їхніх пісень, підспівував через одну-дві пісні.

Наметове містечкоНаметове містечко М'ячикМ’ячик Тризуб на нозі М'ячикаТризуб на нозі М’ячика Гуцул КаліпсоГуцул Каліпсо
Гуцул КаліпсоГуцул Каліпсо Прапор-фіранка з поїздаПрапор-фіранка з поїзда Весілля на ЗаходіВесілля на Заході
СлемСлем ЛіхтарикиЛіхтарики ЛяпісЛяпіс
ЛяпісЛяпіс На малій сценіНа малій сцені

Третій день почався якось дуже нудно :( . Можливо у цьому винні Ляпіси, бо після них очікувати на щось краще, енергійніше було годі.
Фіолет, Серцевий напад, Оратанія – щось не дуже.
Кораллі - це було класно, хлопці як завжди тримають свою марку.
Тостер – слухав їх перший раз, однозначно найкращі для мене третього дня. Соліст вийшов у футболці “Free Pussy riot”. Заспівали свої класичні пісні – “Скінхед Вітя Вася”, “Азаров кровосісі”, “Чомусь так холодно мені” і ін. Накінець показав голу задницю – це відношення до мовного закону і до тих, хто його прийняв.

Після “Тостера” ще мали виступати Qarpa, the Вйо, Zdob si Zdub і Бумбокс, але ми пішли збирати речі і їхати до Львова. Під пісню Ганжа від the Вйо ми виходили з фестивального містечка. Бумбокс мені не зовсім цікавий, а от Zdob si Zdub я би послухав, але що робити, потяг, робота.

SuperwomanSuperwoman КоралліКораллі Дуже позитивна параДуже позитивна пара
Дуже позитивна параДуже позитивна пара ЗахідЗахід ЗахідЗахід Ще не вмерлаЩе не вмерла
ТостерТостер ТостерТостер Ще не вмерлаЩе не вмерла ТостерТостер
ТостерТостер ФотокорФотокор ФотокорФотокор ЗахідЗахід

Теги: , , , , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 4 для “Захід-2012”

  1. 1. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    Збирався поїхати на цей фест, адже дуже хотів послухати Ляпісів після їх оновлення та Бумбокс. Але не склалося з роботою та добиранням на фест. Ще й організатори виявились некоректними при спілкуванні з приводу транспорту, що теж в якийсь мірі відбило бажання їхати.
    А на Ляпіс Трубєцкой попав трохи згодом – на “Республіці” у Кам’янці восени. Було неймовірно круто!

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Шкода, що тебе не було, Ляпіси дійсно були круті, але враження від фестивалю у мене залишилось двояке – чи то компанія була інша (на попередніх фестивалях з компанією з Тернополя і Львова було набагато краще), чи то я став старший, не знаю.

  3. 3. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    Ти мало випив

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Пили ми в міру (правда у кожного вона своя :) ), а найбільше, що дратувало – це купа п’яної школоти. Я не кажу, що на цьому чи попередніх фестивалях ми не пили (але ми контролювали свій стан і поведінку).

*