Чеські замітки: дорога Шміраки
Бер 04

МегамінксЩе перед поїздкою в Чехію я замовив на сайті everbuying.com (ці кубики вдвічі дешевше, ніж на dealextreme.com) декілька головоломок а-ля кубика Рубика (тільки приїхав у Чернівці одразу пішов на пошту за пакунком). Одна з них – це Мегамінкс. Незважаючи на страшну назву і такий же вигляд головоломки (а вона має 12 граней) дана головоломка насправді є дуже простою головоломкою. Щоб її скласти достатньо знати алгоритм складання кубика Рубика.

Принцип збирання той самий – спочатку збираємо один колір (перший шар), далі за стандартною схемою другий шар. З третім шаром у мене виникли деякі проблеми, я дивився відео (яке є нижче) і там не зовсім чітко сказано, як саме його збирати. Декілька днів я мучився, аж поки не зрозумів, що потрібно збирати не цілий 3 шар (кутові нижні кубики збирати не потрібно). Наступний крок – це якраз збираємо кутові нижні кубики – це дуже просто (як кутові кубики у першому шарі). Потім бокові (повністю аналогія з другим шаром). Насамкінець нижній хрест. і нижні бокові. Нижній хрест в кубику 3х3 я збирав за іншим алгоритмом (але тут він не підходить). У відео подана проста формула, як зібрати нижній хрест (і правильно зорієнтувати його). Залишаються нижні бокові (я збираю їх за іншим алгоритмом, ніж на відео). Ось тут алгоритм, яким користуюся я при збірці кубика 3х3.

Мегамінкс (чергування кольорів)Мегамінкс (чергування кольорів) Мегамінкс (класичний варіант)Мегамінкс (класичний варіант)

Теги: , , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 2 для “Мегамінкс”

  1. 1. АнгелінаNo Gravatar Сказав:

    Дуже мило!

  2. 2. Кубик Рубика 7х7 » yAnTar блог - про подорожі, відпочинок, моє життя Сказав:

    [...] з мегамінксом цей кубик є один з моїх найулюбленіших кубиків. [...]

*