Веломаршрут Делятин – Лючки – Коломия Кубик Рубика 4х4
Тра 25

Разом з мегамінксом цей кубик є один з моїх найулюбленіших кубиків. Завдяки його розмірності, його можна складати по-різному – чергувати шари попарно, через один, в шаховому порядку і т.д.
Перше враження, коли береш цього монстра – ну ніфіга собі, який він великий і як його важко складати. Але, насправді, його складати легко, знаючи формули для складання кубика 5х5 (додатково потрібно вивчити 3 прості формули).

Ще цей кубик подобається якістю збірки, в комплекті були запасні наклейки кожної зі сторін і спочатку кубик був намазаний якоюсь речовиною (типу олії), що полегшувало його обертання.

Ось тільки деякі з варіантів, як можна скласти кубик 7х7 (ще складав повністю у шаховому порядку, але нема фотографії).

Кубик Рубика 7х7 (стандартний варіант)Кубик Рубика 7х7 (стандартний варіант) Кубик Рубика 7х7 (різні центри)Кубик Рубика 7х7 (різні центри)
Кубик Рубика 7х7 (різні центри і суміжні з ними елементи)Кубик Рубика 7х7 (різні центри і суміжні з ними елементи) Кубик Рубика 7х7 (діагональний варіант)Кубик Рубика 7х7 (діагональний варіант)
Кубик Рубика 7х7 (модифікований діагональний варіант)Кубик Рубика 7х7 (модифікований діагональний варіант) Кубик Рубика 7х7 (модифікований діагональний варіант)Кубик Рубика 7х7 (модифікований діагональний варіант)
Кубик Рубика 7х7 (кольори попарно чергуються)Кубик Рубика 7х7 (кольори попарно чергуються) Кубик Рубика 7х7 Кубик Рубика 7х7

Нижче 4 відео (не мої), як збирати кубик Рубика 7х7.

Перші 4 центри:

2 останніх центри

Спарювання реберних елементів в п’ятірки

Паритети

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 1 для “Кубик Рубика 7х7”

  1. 1. Майстер піраморфікс » yAnTar блог - про подорожі, відпочинок, моє життя Сказав:

    [...] на сайті everbuying.com декілька головоломок (зокрема кубик 7х7 і кубик 4х4). Серед них була і головоломка з [...]

*