Ліхтарик UltraFire WF-606A Cree Q5-WC “Втрачений символ” Дена Брауна
Лис 16

Тіні незабутих предківЦього року на український кіноринок вийшло декілька (”Іван Сила”, “Параджанов”, “Тіні незабутих предків”) українських фільмів. Ну, звичайно, що я хотів підтримати українського виробника і подивитись ці фільми. На “Івана Силу” не вийшло ніяк піти (через домашні клопоти), а сьогодні мав змогу побачити фільм “Тіні незабутих предків”, трейлер до якого вийшов майже рік тому. Хотілось подивитись цей фільм, так як частину його знімали у Чернівцях (в університеті) і в наших Карпатах

Так от, пішли ми з ВІтею в Чернівцях в кінотеатр “Ефект” (саме тут була прем’єра Івана Сили). В кінотеатрі зустрілись з Олегом і Антоном. Тут нас чекав сюрприз – квитків вже нема. В кінотеатрі повно людей, режисер, продюсер і актори проводять прес-конференцію. Вирішили йти в інший кінотеатр – там сеанс через півтора години. В кінотеатрі “Чернівці” в наявності ще були квитки (через 40 хвилин всі вже розкупили), взяли квитки на 6 ряд. Давно не бачив стільки людей в кінотеатрі (хоча я і рідко ходжу) – реклама зробила своє.

А зараз власне про фільм.
Вже на початку фільму складається враження, що фільм або знятий для американських глядачів, або знятий десь в Голівуді з українським дубляжем. Поведінка героїв, їхні фрази, університет – суцільні американські кліше, багато жартів – це жарти а-ля різних молодіжних комедій “Американський пиріг”, “Дуже страшне кіно” і т.д (10 років тому ці жарти сприймались більш-менш, але не зараз).

Сюжет фільму – такий собі, товстий персонаж на ЗІСі взагалі відірваний від сюжету – для чого його у фільмі незрозуміло. Як сказав Олег – основна його мета – це влаштувати гонки за Volkswagen Golf’ом. Цікаво, як навантажена дровами машина (максимальна швидкість якої складає 55 км/год) влаштовує перегони з Volkswagen Golf’ом. І незрозуміло, як вижив Вова після такого тарану. Кінець фільму – суміш Чорнокнижника і Матриці (без її ефектів вже нікуди). Звичайно, що із стандартним хепі-ендом, коли спочатку негативний герой перемагає, але позитивний герой знаходить в собі сили і виграє.

Спочатку ми тихенько дивились фільм, а другу частину фільму коментували різні сцени. Головну фразу фільму “Світло від світла” Олег майстерно перефразував на фразу “Х..ня від х..ні”.

Окремо хочеться сказати – про якість зйомок – такого шуму я давно не бачив, не знаю, який фотоапарат при якому значенні ІСО дає такі шуми, але у фільмі вони були жахливі.

Після фільму погуглив про цей фільм – на ФБ, ВК, іншу на Кінопошуку, де люди із захопленням пишуть, який це гарний фільм. Чи лижі не їдуть, чи я щось не розумію.

Один плюс у фільмі – це українські Карпати (хоча дорога в Карпати була явно не українською – 2 смуги в кожну сторону з розміткою). Звичайно, що одразу впізнали Женецький водоспад, а ліс де вони бігали визначили, що це була дорога на Хом’як. :)

P.S. Я хочу і буду підтримувати український кінематограф, бо я хочу дивитись українські фільми українською мовою, але це був (для мене) не український фільм – це був американський фільм з українським перекладом.

P.S.S Кінотеатру “Ефект” – на жаль пишеться окремо. Кінотеатру “Чернівці” – слово зберігати починається на букву з (на всіх квитках написано сберігати, на моє зауваження про помилку, на мене подивились, як на дебіла).

Теги: , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 3 для “Тіні незабутих предків”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    ты трейлера не смотрел? :) там по нему понятно было, что собираются снять качественную копию американского молодежного ужастика. вот с таким ожиданием следовало идти на фильм, тогда бы не разочаровался ;)

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Дивився трейлер, але все одно чекав трохи іншого.

  3. 3. ZigajNo Gravatar Сказав:

    А от я типу розчарувалася, бо чекала смішнючого трешняка, як ото “Штольня” була. Але туво шось так серйозно режисер взявся до справи, що було просто нудно. Хіба часом струн душі торкалась зворушлива жалюгідність деяких сцен.

    “Х..ня від х..ні” — )))))))))))))

*