Black mirror (Чорне дзеркало) Мапа Мармароси
Тра 12

Зарядний пристрій Technoline BC-700Так як маю багатенько різних девайсів (навігатор, ліхтарик 1 ,ліхтарик 2, спалах і навіть вже фотоапарат з допомогою простого адаптера), що працюють на батарейках, то, звичайно, що юзаю акумулятори, а не звичайні батарейки. Вирішив оновити зарядний пристрій (маю старенький Ansmann) на якийсь “інтелектуальний”.

На ринку “інтелектуальних” зарядних пристроїв дуже популярні пристрої LaCrosse i Technoline. Пристрої від цих двох торгових марок нічим не відрізняються (тільки наклейками, а так ідентичні пристрої). Вибирав між моделями BC-450, BC-700 i BC-1000. Зупинився на “золотій середині”. Різниця між ними – в максимальному значенні струму для зарядки – 450 mAh, 700 mAh i 1000 mAh відповідно.

Переваги даного пристрою над звичайним (наприклада Ansmann Photocam)

  • 4 окремі канали для зарядки/розрядки акумуляторів, що дозволяє заряджати і 1 батарейку і декількіа батарейок різних форм-факторів, на кожен канал є LCD-дисплей
  • зарядка різним струмом, що дозволяє відносно швидко (на максимальному значенні 700 mAh) заряджати батарейки (наприклад 2100 mAh за 3 години Але стараюсь заряджати малим розрядом, бо пишуть, що більший струм вбиває батарею.
  • крім звичайного режиму зарядки даний девайс може також розряджати акумулятори, відновлювати старі акумулятори (хоча мені так і не вдалось відновити акумулятори GP i Varta :( )

Якби це не дивно звучало, але купити зарядне в закордонному інтернет-магазині (20 €) + доставка в Україну (недешева – 7.5 €) виходить так само як і в Україні. А враховуючи різницю в ціні на акумулятори приблизно в 2 рази (взяв ще 8 Eneloop AA i 4 Eneloop AAA) – то різниця виявляється суттєвою.

Теги: ,


Залишити коментар

*