Мапа Мармароси Рюкзак Terra Incognita Fronter 70
Чер 09

Усе про КарпатиРазом з Твердинею Кідрука, Втраченим символом Дена Брауна купив ще чудову книжку (чи фотоальбом, не знаю, як правильно) “Усе про Карпати” авторства Юрія Николишина. Чесно кажучи, книга перевершила всі мої сподівання, бо за таку смішну ціну (38 грн) автору вдалось помістити коротку інформацію не тільки про Карпати, а і про навколишні міста і села (деякі навіть зайві, як Снятин і Коломия, хоча Коломия це моє рідне місто, але до Карпат ще трохи далеко)
Також в книжці є стислий довідник Карпат з основною інформацією про вершини, перевали, печери, заповідники, озера і водоспади. Шкода тільки, що про водоспади ну дуже мало інформації і нема таких популярних водоспадів як Пробій, Манявський, Гук, Бухтівецький і ін. Також відсутня інформація Буковецький і Кривопільський перевали.
На форзацах розташовані схематичні мапи Карпат (але на жаль з таким масштабом, що треба читати з лупою), краще, якщо б зробили мапи, що розгортаються, як в горах Гуцульщини.

В будь-якому випадку книжку must have кожен, хто любить гори і ходить в гори.

Теги: , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 5 для “Усе про Карпати”

  1. 1. АртемNo Gravatar Сказав:

    Доброго дня,

    підкажи, будь-ласка, де можна придбати цю книгу?

    Дякую

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    @Артем
    Я купував цю книгу в книгарні Є http://book-ye.com.ua/
    Також бачив її тут http://knygy.com.ua/index.php?productID=9786176290469 (там ще є декілька цікавинх книг про Карпати – як путівник Гілецького)

  3. 3. IgorNo Gravatar Сказав:

    Для мене хороша книжка про флору Карпат Ю.Нестерука,,Рослинний світ Українських Карпат.Чорногора.Екологічні мандрівки,,.Всі інші книжки переважно з описами маршрутів видаються мені якимись малоінтелектуальними і не цікавими.

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Скачати можна її на толоці, а купити ніде.

*