Найкрутіше графіті, яке я бачив в житті 13 поверх
Лип 08

Українські Карпати. Пішохідні маршрути: путівникНедавно придбав ще одну книжку про Карпати -Українські Карпати. Пішохідні маршрути: путівник, автор Йосип Гілецький. Взагалі-то я вже давно чув про цю книгу, але не зустрічав місця, де її можна придбати. А недавно попав на сайт Книжкова хата, де і є ця книжка в наявності. Одразу ж замовив, бо чув непогані відгуки про цю книгу.
Коли отримував книгу на пошті був здивований, бо книга прийшла з мого рідного міста Коломиї (і я міг зайти в реальний магазин і її купити, але не знав про нього). Наступне здивування було вже не з приємних – перші рядки книги ввели мене в стан фрустрації, цитую “Гірські хребти Карпат простяглися велетенською дугою у вигляді підкови через всю Євразію на 1500 км від Атлантичного до Тихого океану …”. Я розумію, що описка у вигляді Євразії (замість Європи) може бути. Але, від Атлантичного до Тихого океану – то якийсь сюр.

На щастя, далі у книзі більше не зустрічав такого, а якщо пофантазувати, то можна написати огого – наприклад: хребет Явірник простягається на всю територію України аж до Азовського моря, хребет Чорногора – один з найвищих хребтів Євразі і т.д.

Ну не буду більше про погане. Взагалі книжка справляє гарне враження: чудові картинки, детальні описи маршрутів. Що би хотілось покращити то це розмір мапи з маршрутом – ну дуже вона маленька, можна би було окремими аркушами (на чотирьох-п’ятьох можна би було помістити всі маршрути) додати мапу з маршрутами – було би краще.

Найбільше маршрутів (що цілком логічно) відносяться до Івано-Франківської і Закарпатської областей, більшість з яких вже пройдені (частково або повністю), крім району “Бермудського трикутника” Мислівка – Колочава- Осмолода Також є 5 маршрутів Львівською областю (ніколи не бував у тій місцевості) і 2 маршрути Чернівецькою областю (один на .Протяте каміння, інший на “Памір”, куди дуже хочу піти, але ніяк не виходить).

Книга з розряду “must have” для тих, хто подорожує Карпатами і любить Карпати.

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

*