Маланка-фест 2016 Півдня в Румунії
Лют 14

КвадрокоптерВ суботу зранку приходить в скайп повідомлення від Вована “Їду над садгорою політаю. Хоч?”. Звичайно, що хочу, не факт, що політаю, але хоч подивлюсь сам процес польоту (мова йде про DJI Phantom III, який Вован недаврно купив).А тим більше, що я ще і збирався на Калинівський базар, щоб передати деякі речі.

Хвилин через 20 Вован заїхав за мною і ми поїхали. Першою нашою точкою був залізничний вокзал. Плюс квадрокоптера, що можна “сховатись” за будинком подалі від очей і летіти до об’єкту вже на значній висоті. Ми заїхали на вулицю Нікітіна і з дитячого майданчика запускали його (точніше запускав Вован,я тільки дивився).

Перед польотом
Перед польотом

Крупніший план
Крупніший план

Камера
Камера

Встановлення пропелерів
Встановлення пропелерів

В небі
В небі

Саме відео вокзалу

Після зйомок вокзалу поїхали на Клокучку шукати церкву, яку Вован бачив з висоти, знайшли її, Вован знову “полетів”.

Свято-Троїцька церква
Свято-Троїцька церква

Батарея розрядилась до 13% і Вован в напруженні швиденько вертається назад, бо при 10% дрон каже “до побачення” пілоту і сідає там, де вважає за потрібне.

Після Клокучки поїхали в Садгору шукати якийсь будинок якогось єврея резиденцію Садагурського цадика і костел. Так як дорогу не знали, то запитали у місцевих, хоча там насправді треба було їхати тільки прямо. Так як я перший раз був в серці Садгори, то мене трохи вразила її величина, ніколи не думав, що вона така велика, це як окреме місто в місті (місцевий нам так і казав – їдьте прямо, десь до центру 4 км). В резиденції цадика проводять реконструкцію – увесь будинок в риштуванні, хоча з висоти то і не дуже помітно. Сам будинок повністю обгороджений парканом, тільки Вован розклав коробку, як зразу прийшов старенький сторож і сказав, а що нема другого місця, де це робити. Це була перша негативна реакція, до цього люди задавали питання типу “Як далеко літає”, “Який акумулятор” і т.д. Тут Вован познімав хвилин 5, сіли у машину і поїхали.

Частина стіни
Вікно

Наступною нашою точкою був костел в Садгорі, зайшли на якийсь будівельний майданчик, звідти Вован піднявся і полетів до костела, який також був у риштуванні.

Відео

І вся Садгора

Ну все, рівень заряду другої батареї прямував до числа близького до 10 і ми почали збиратись додому. І тут виявилось, що нема коробки від дрона (а також додаткових пропелерів, зарядного і другої батареї). Далі пішли приблизно такі слова від Вовна: Тарас, бл,, це п..ц, бл…, с..а, й.., ми що забули коробку. Швиденько сідаємо в машину і назад. Добре, що відстань до єврейської резиденції невелика і ми за лічені секунди доїхали туди. А там стоїть посередині вулиці, велика коробка, на якій написано “DJI Phanotm 3″. Добре, що все так обійшлось і ніхто її не забрав (часу пройшло вже біля 20 хвилин).

Так сказати, непрямо, але трохи винен я (хоча мене ніхто не звинувачував). Бо коли Вован знімає сам, то завжди дрон пакує в коробку, коробку в багажник, а так я їхав і тримав його в руках, тому ми коробку і забули, але все добре, що добре закінчується.

P.S. Агітую Вована поїхати в гори і там зняти, наприклад, Шпиці, жандарми в районі близниці.

Теги: , , , , ,


Залишити коментар

*