Вороненка – Кукул – Завоєля Black mirror (3 сезон)
Лип 23

Як козаки край світу шукалиЩе в березні 2017 року знайомий Боря (думаю, що я можу писати тут не офіційно Борис) Крімер (невгамовний подорожувальник) написав і видав книгу про подорож Азією (Алтай, Монголія). Побачив у фейсбуці, що він продає книгу і замовив (чесно кажучи ціна була смішною – 40 грн, стільки ж обійшлась доставки книги). Книга прийшла дуже швиденько, але прочитати швиденько я її не зміг.
В дитячі роки (8-12 років) я міг прочитати за день дві-три таких книжки (були дні, коли я ходив в бібліотеку двічі на день, один раз мене навіть спитали, що було в книзі, бо не вірили, що я її прочитав за півдня), а зараз я можу тільки починати читати книгу місяць (мені соромно, але робота, сім’я, дитина лишає мало вільнього часу).

Так от – почав читати цю книгу я в аеропорті Солт Лейк Сіті, а закінчив читати через 3 місяці на пляжі Помор’я (Болгарія). Причому прочитав я її буквально за три дні (ну звичайно, що не цілих дні). Книга дуже сподобалась, написана дуже просто, з хорошою дозою гумору. Дуже сподобались вставки віршів українських поетів, реальні фотографії місць. Дуже доречні “вирізки” з Вікіпедії про те, чи інше місце. Також дуже доречні фотографії мі Прочитав книгу – ніби пережив все те, що пережив автор і його друзі.

Але в бочці меду є маленька ложка дьогтю – це якість поліграфії. Друк поганенький: і текст, і фотографії. ІМХО треба було зробити трохи дорожчою книгу (думаю продалась би все одно) з якіснішим друком. Тим не менш, зміст книги на 5+.

P.S. Чимось мені ця книга нагадала першу книгу Кідрука “Мексиканські хроніки” – просто, влучно, без зайвого пафосу.

P.S.S Хочу пробачити пробачення у Борі за той стан книги, в якому вона зараз перебуває. Вона жива, ціла, але виглядає так, ніби сама проїхала весь той довгий шлях, що описаний в книзі. :)

Теги: ,

Читайте також:

Залишити коментар

*