День програміста Піп Іван Чорногірський – невдала спроба
Вер 12

IE 8Прочитавши цей заголовок всі одразу подумають, що це стаття присвячена великому адронному колайдеру, тим більше, що невдовзі будуть його запускати. Ні, ця стаття присвячена великому і страшному дітищу від компанії Мicrosoft – Internet Explorer 8. На сайті Microsofta пишуть про такі можливі проблеми:

  • Зміщення макета веб-сторінки
  • Перекриття тексту чи зображень
  • Функціональні помилки JavaScript

Ось що Майкрософт пише на своєму сайті.

Проблеми виникають при відображенні веб-сторінок, якщо бета-версія Windows Internet Explorer 8 працює в “стандартному режимі” по замовчуванню. Зараз більшість веб-сторінок в інтернеті створені і перевірені для роботи в стандартному режимі Internet Explorer 7.

Щоби проблем не було, потрібно адміну веб-взула додати на всі сторінки (або на ті, які відображаються не коректно) мета-тег, який буде вказувати IE 8 відображати ці сторінки в режимі Internet Explorer 7. Перефразовуючи приказку чим далі в ліс тим більше дров можна сказати, чим вища версія IE – тим більше багів.

Ну чому Майкрософт не зробить IE на основі двіжка Firefoxa. :)

Так що скоро всім, хто працює у галузі веб-технологій прийдеться не солодко, коли в 6 версії ІЕ будемо бачити одне, в 7 інше, а у 8 ще інше. Страшно уявити, що буде через 10 років, коли вийде 20 версія IE. :) Куди котиться цей світ.

Теги: ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 2 для “Cкоро кінець світу”

  1. 1. НоутбукиNo Gravatar Сказав:

    Вообще как можно нормально этим браузером пользоваться. 6й вообще глюк!!

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Розкажіть це клієнту :)
    Я цей браузер юзаю тільки для перевірки, як буде виглядати сайт у ньому.

*