Учбовий Microsoft Expression Web SuperPreview
Бер 13

Урочище ТернишораПовністю спонтанною виявилась наша поїздка машиною 8 березня в с.Снідавка Косівського р-ну. Ми взагалі то і не планували їхати туди, але вже в дорозі вирішили, що поїдемо, подивимось, що там є (знайомі казали про скельні утворення типу Протятих камінь – в урочищі Тернишора).

с. Снідавка знаходиться на відстані приблизно 20 км від Косова. Потрібно їхати в сторону Верховини і зразу за с. Соколівкою повертати направо. Траса була чистою і сухою, а дорога в селі була засніженою. Спочатку було болото, але як кажуть, чим далі в ліс – тим більше дров (у нашому випадку снігу). Пізніше дорога перетворилась на “залізничний шлях” – 2 глибокі колії, по яких їде машина. На одній ділянці Роман (водій) відпустив кермо і машина слухняно повернула куди потрібно. Доїхавши до каплички дорога роздвоюється, куди далі їхати не знаємо. Запитали місцевого жителя, де “скелі, каміння великі”, почули таку відповідь: “І там каміні, і тут каміні, тут всюди каміні є”. Зрозуміли, що нічого путнього він нам не скаже, повернули наліво (ще раніше згадував про цей поворот інший місцевий житель). Проїхавши ще біля 300 метрів, зупинились, бо далі підйом і машина просто не виїхали би. Місцева жителька показала нам дорогу куди йти, йти було ще біля 1 кілометра.

Незадовго перед нами відкрилась чудова картина: 2 великі камені і прохід між ними, з одного каменю звисали товстенні бурульки, як сталактити. Вдалині височів ще більший камінь, переправившись через струмок (за допомогою каміння) ми рушили до каменю. Туди вела протоптана стежинка, але буквально крок вліво, крок вправо – провалюваємся по коліна в сніг. За декілька метрів до цього височенного каменю стоїть закинута хатина. Походивши, пофотографувавшись біля нього, ми повернулись назад, так як уже вечоріло. По дорозі назад ще помилувались маленьким, але дуже гарним водоспадом.

Шкода, що ми приїхали пізно, що не були на всіх каміннях (чув, що тут є декілька рівнів), проте є причина повернутись сюди ще раз літом.
З.І. Так пройшла моя перша подорож у 2009 році, хоча і невелиска, але початок все ж таки є.
З.І.І. Сьогодні їдемо у Львів.
Фото

Зимовий лісЗимовий ліс Зимові сталактитиЗимові сталактити
Ось такої висоти, ось такої ширини :)Ось такої висоти, ось такої ширини :) Засніжені ялиниЗасніжені ялини
СкеляСкеля ВодоспадВодоспад

Теги: , , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 5 для “Урочище Тернишори”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    Ну тогда с почином тебя :)
    осталось теперь в первый поход пойти :)

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Дякую Вова, поки сніг ще є, то походи трохи відкладаються. У нас не Каліфорнія, що цілий рік можна ходити у футболці ;) .

  3. 3. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    с холодными ветрами в Bay Area весь год в футболке не походишь.
    причем ветрюнаг может быть как в феврале, такой и в августе

  4. 4. YurecNo Gravatar Сказав:

    “І там каміні, і тут каміні, тут всюди каміні є” :) )))
    Класс, мiсцевi буваэ як покажуть дорогу! Краще йти в протилежный бiк. :)

  5. 5. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    2 Yurec
    буває таке.

*