Свидовецьким хребтом Campus Vayan 35
Лип 01

Stare misto 2009Вчора вранці приїхав зі Львова, де проходив рок-фестиваль “Старе місто”, на якому виступали Mad Heads XL, Гайдамаки, Korpiklaani, Сплін, ВВ і хедлайнер концерту – Gogol bordello. Враження тільки позитивні, тільки Гайдамаки підкачали. Але про все по порядку.

В неділю ранком сіли на поїзд Чернівці – Львів і вирушаємо (Валя, Роман і я) до славного міста Лева. Я думав, що не буде де яблуку впасти у вагоні, але виявилось зовсім не так. Проїжджаючи поїздом повз одну фортецю, я помітив дивну схожість муру з муром Старого Села. Через півхвилини я зрозумів, що це і є той самий мур :) . Біля 13:00 прибули у Львів, забрали наші квиточки (велике спасибі Алсу і його знайомому) і вирушили шукати стадіон “Україна”. Біля 14:30 прийшли на стадіон, концерт уже мав початись, але людей навіть ще не думали запускати.
Біля 15:00 почали запускати людей, народ повідкривав парасольки, бо сонце пекло нещадно. На вході двічі перевіряли рюкзаки, витрясали все. Першими виступали Mad Heads XL – їхній виступ був одним з кращих на концерті. Вони так завели публіку, ніби це вони були хедлайнерами. Наступні виступали Гайдамаки - найгірший виступ на цьому концерті. Над стадіоном почали збиратись важкі дощові хмари, але ніби за помахом чарівної палички обійшли стадіон (потім нам розказували, що в частині Львова був дуже сильний дощ). Хоча, легенький дощ нам би не завадив, бо було дуууже жарко. Потім були гарячі фінські хлопці Korpiklaani – мені особисто сподобався їхній виступ, особливо композиція Vodka. Наступні – російський Сплін, спочатку меланхолічні композиції (підтверджуючи цим самим назву свого гурту), народ нудьгував, але на останніх  (Феллини, Орбит без сахара, Выхода нет, Мое сердце) завелись. ВВ – класичний виступ, так як Скрипка заводити публіку в Україін не вміє ніхто (хіба що сьогоднішній Mad Heads XL). Виступ ВВ ми спостерігали з трибуни, бо саме в той час пішли їсти.
Останніми на сцену Львівського стадіону вийшли хлопці з далекої Америки – Gogol bordello. Їхній стиль неповторний (як вони самі називають – Gypsy Rock), а що виробляв їхній скрипаль – це взагалі бомба. На жаль, до кінця виступ ми не побачили, тому що поспішали на потяг, який відїжджав о 23:35.
Думали нормально поспати в потязі. Та не тут було. Всі місця заняті (вагон – типу плацкартний, але рахується загальний). Нас в одному купе (разом з боковими поличками), де зазвичай їде в плацкарті 6 чоловік – було 12 !!!. Валі знайшлось одне напівлежаче бокове місце, а ми з Ромою вирішили вилізти на 3 полички (в одному купе 3 полички уже були зайняті хлопцями) і так доїхали додому.
Враження від концерту – тільки позитивні, атмосфера невимушена, розслабляюча. Але, як кажуть, в бочці меду  не обійшлось без ложки дьогтю. На квитках було написано, що заборонено проносити на стадіон відео- і фотоапаратуру. І я, як законослухняний (наївний) не взяв фотоапарат. Пізніше виявилось, що всі носили фотоапарати і нікому нічого за це не було. Є декілька більш-менш нормальних фотографій зроблених на комунікатор HTC Touch Dual.
Фотки

СценаСцена Ось так подавали електрику на концертОсь так подавали електрику на концерт Хлопець прийшов поспати сюдиХлопець прийшов поспати сюди СтадіонСтадіон
СтадіонСтадіон

Теги: , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 6 для “Stare misto”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    Korpiklaani это руль!! ))

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Угу, мені вони також сподобались.

  3. 3. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    так, фест по ходу дуже кльовий був. уже не від одної людини чув.
    а чому гайдамаки не сподобались?

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Якось мляво вони виступали (принаймні, мені так здалося), я раніше їх чув на день міста Яремчі – там вони були набагато цікавіші

  5. 5. ЧудилоNo Gravatar Сказав:

    ех, і я там був, мед- пиво пив))
    доречі пива було багато, та і вибір більш – менш пристойний.
    фестиваль дуже сподобався, враження лише позитивні.
    Доречі, наступне Старе місто заплановане вже на 22 травня цього року!
    Хедлайнерами повинні бути ОЕ і Бреговіч. Планую не пропустити

  6. 6. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    О, то є файно, думаю, що поїду.

*