Писаний Камінь Захід-2009
Сер 21

ТарношораПісля Писаного Каменю у нас було ще трохи часу і ще звечора я запланував відвідини урочища Тарношора (Тернишора) у селі Снідавка.

Добратись у с.Снідавка легко – на дорозі Верховина-Косів є вказівник повороту наліво, повертаємо туди, проїжджаємо біля 3 км зустрічається капличка, дорога йде прямо, вліво йде дорога до маленького, але гарного водоспаду і одного каменя (тут ми були 8 березня), зараз їдемо прямо, сюди ми ще повернемось пізніше. Ще десь 4 кілометри ґрунтової дороги і ми біля школи. Місцеві діти нам розказали, як пройти до каміння – весь час стежкою прямо і вона вас приведе до каменів. Йдемо вгору – спочатку крутий підйом, потім стежечка йде прямо, а дорога повертає наліво. Йдемо по дорозі, заходимо в ліс, потім виходимо біля людських хат. Йдемо попри скошене сіно і тут я помічаю камені, ми знаходимось над ними. Вони далеко внизу (потрібно було іти лісом). Спускаємо псевдостежкою, витоптаною такими як ми у траві. Через 10 хвилин ми біля першого каменю (всього їх тут 3 великих і багато менших). Висота каміння вражаюча – один був метрів 30.

Що приємно – що каміння ще не обписані (не було ще тут Вась і Коль, які це вміють робити) і, відносно (порівнюючи з Писаним Каменем), мало сміття. Біля каміння дуже смачні ожини. Ще запам’ятались великі мурахи, які моментально обсідали ноги (проте не кусали). Походивши хвилин 20 йдемо назад. Біля каплички (це уже у Яворові) повертаємо направо, фотографуємось біля водоспаду, фотографую камінь, на вершечку якого стоїть камінь-голова (ніби якогось прибульця) і їдемо додому.
Фото

Вид на камінь зверхуВид на камінь зверху Вид на камінь зверхуВид на камінь зверху КаміньКамінь КаміньКамінь
КаміньКамінь Під каменемПід каменем ДеревоДерево
Голова прибульцяГолова прибульця ВодоспадВодоспад ВодоспадВодоспад Яворівський водоспад (біля дороги)Яворівський водоспад (біля дороги)
Скеля у КосовіСкеля у Косові

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 4 для “Урочище Тарношора”

  1. 1. МаксNo Gravatar Сказав:

    Можливо у вас є координати GPS, якщо так, то чи могли б ви вислати їх, дякую :-)

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Нема, на жаль GPS, то і координати не маю звідки брати.
    Але туди доїхати нескладно, а в самому селі запитаєте місцевих – дорогу вони покажуть.

  3. 3. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Уже пристрій GPS маю, всюди де буду – буду старатись записувати координати.

  4. 4. РоманNo Gravatar Сказав:

    Да, Ви зробили красвий опис урочища Тарношора. Якось треба туди сходити. Якщо бдем прокладати туристичний маршрут мандрівки по Карпатам, треба включити це місце до плану проходження.

*