Допрацювався Буковель – Синяк – Малий Горган – Буковель
Гру 14

Як би мені не було соромно, але за весь час проживання (біля 7 років) у м. Чернівці я не був у жодному музеї (а ні, був недавно в Музеї архітектури і побуту. Минулої неділі було вирішено частково усунути цю прогалину, а заодно і показати гості з Івано-Франківська Чернівецький обласний художній музей.

На фасаді будинку зображена фреска “Олімп”. Тільки недавно я дізнався що це не просто фреска із зображенням олімпійського сонму, а кожен бог уособлює собою 12 провінцій Австро-Угорської імперії (більше можете прочитати на сайті Блеки). Отже, заходимо всередину – 5 грн вхід, 10 грн за дозвіл на фотографування, правда фотографувати в одному залі на другому поверсі (там знаходяться ікони 18-20 ст.) не можна (мені ікони не сподобались – майже на всіх обличчя, фігури людей передані досить неточно, з сильними викривленнями). Наступна експозиція – картини 19-20 ст. – деякі сподобались, найбільше – це картина “Смерть” 1811 р. Далі йдуть роботи Августи Кохановської і Леона Коппельмана У другого на всіх його роботах неприродно видовжені руки у людей (напевно для підсилення образу). Що мене найбільше вразило – це роботи невідомих та маловідомих австрійських художників на 2 поверсі в холі – портрети Франца Йосифа (тільки зробили йому неприродно вузьку талію :) ), імператора Йосипа ІІ, Штефана Вольфа, імператриці Марії Терезії.

Також на другому поверсі розташована експозиція німецького абстракціонізма Манфреда Якоба Фогта. Можливо, щось і є незвичайного, цікавого в його картинах (я взагалі люблю загадкові картини), але мене вони не “зачепили”. Також переглянули на 2 поверсі виставку фотографів. На 3 поверсі знаходяться витвори орнаментального мистецтва Буковини – вишиванки, доріжки, вироби з дерева, кахлі, писанки (за кількістю до Писанки трохи не дотягують). Насамкінець фотографую фреску на стелі і скульптури на першому поверсі і виходимо з музею.
Далі деякі фотографії.

Дівчина з музичним інструментомДівчина з музичним інструментом В монастирській пивниці (Едуард Грютцнер)В монастирській пивниці (Едуард Грютцнер) Портрет батька художника (Епамінонда Бучевський)Портрет батька художника (Епамінонда Бучевський) Дівчина з музичним інструментомДівчина з музичним інструментом
Любов і вірність (щось товсті у художинка вийшли)Любов і вірність (щось товсті у художинка вийшли) СмертьСмерть Прочани (Августа Кохановська)Прочани (Августа Кохановська) Листівка (Августа Кохановська)Листівка (Августа Кохановська)
Взимку (Августа Кохановська)Взимку (Августа Кохановська) Леон КопельманЛеон Копельман Сцена (Леон Копельман)Сцена (Леон Копельман) Автопортрет з квіткою на тлі краєвиду (Леон Копельман)Автопортрет з квіткою на тлі краєвиду (Леон Копельман)
Автопортрет з повітряною кулею (Леон Копельман)Автопортрет з повітряною кулею (Леон Копельман) Портрет дружини (Євзебій Ліпецький)Портрет дружини (Євзебій Ліпецький) Монастир Солка(Гуто фон Реццорі)Монастир Солка(Гуто фон Реццорі) Церква в Захарештах(Гуто фон Реццорі)Церква в Захарештах(Гуто фон Реццорі)
Портрет імператриці Марії-Терезії (невідомий художник)Портрет імператриці Марії-Терезії (невідомий художник) Портрет імператора Йосипа ІІ (невідомий художник)Портрет імператора Йосипа ІІ (невідомий художник) Портрет священика (невідомий художник)Портрет священика (невідомий художник) Портрет Штефана Вольфа (Кнапп Франц Ксаверій)Портрет Штефана Вольфа (Кнапп Франц Ксаверій)
Портрет Франца Йосифа І (В.Лемермайєр)Портрет Франца Йосифа І (В.Лемермайєр) Кольори Європи Манфреда Якоба ФоггаКольори Європи Манфреда Якоба Фогга Картини Манфреда Якоба ФоггаКартини Манфреда Якоба Фогга Mein Vaterland ist tot ... (Манфред Якоб Фогг)Mein Vaterland ist tot … (Манфред Якоб Фогг)
Манфред Якоб Фогг (таких картин там дуже багато)Манфред Якоб Фогг (таких картин там дуже багато) СкриняСкриня 8-бітні доріжки8-бітні доріжки ПисанкиПисанки
ПисанкиПисанки Ще одні 8-бітні доріжкиЩе одні 8-бітні доріжки ВишивкиВишивки СтоликСтолик
ВишвивкиВишвивки Черес (пояс)Черес (пояс) ВишвикиВишвики Сторож музею )))Сторож музею )))
СкульптураСкульптура Фреска на стеліФреска на стелі СкульптураСкульптура СкульптураСкульптура

Теги: ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 6 для “Чернівецький обласний художній музей”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    насоклько помню на фреске БУковину символизирует Вулкан. мы с классом в классе 7м были на экскурсии.

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Юпітер – Верхня Австрія.
    Юнона – Нижня Австрія
    Міневра – Штирія
    Аполон – Зальцбург
    Діана – Каринтія
    Ювента – Богемія
    Венера – Сілезія
    Бахус – Далмація
    Меркурій – Трієст.
    Ірида – Істрія
    Церера – Галичина та Лодомерія та герцогство Краківське
    Вулкан – Буковина

  3. 3. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    Тарас, приколно жити полюбому в ШТИРІЇ !

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Ну просто назва смішна така, а реально Штирія – http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D1%82%D0%B8%D1%80%D1%96%D1%8F

  5. 5. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    ага, название прикольное, а эти
    Ювента – Богемія
    Венера – Сілезія

    кажется Чехия (Богемия точно, а второе может быть Польша)

  6. 6. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Ти правий, але маленька частинка Сілезії є у Чехії і Німеччині.

*