Зимові водоспади – Джуринський і Дівочі сльози Каркассон. Середньовіччя
Січ 31

Після відвідин в суботу 2 водоспадів в с. Нагіряни, щоб не сидіти вдома вирішили поїхати на лижі. Чули, що у Боянах в комплексі Сонячна долина відкрили траси – і їхати від Чернівців недалеко – тому їдемо туди. До Боянів доїхали маршруткою (відчуття у маршрутці – свій серед чужих, чужий серед своїх, певно українську мову там розуміли тільки ми троє). У Боянах нас підібрав Роман і вже машиною (вшістьох) поїхали у ту саму Сонячну долину.Від дороги їхати ще 6 км, маршрутний транспорт туди не їздить. Ну нічого – доїхали туди, заплатили 10 грн за в’їзд, пішли шукати прокат. Заходиш в приміщення, де здають лижі, а там великий календар – вас вітає Янукович. В прокаті купа людей – стали в чергу до каси, поки дійшла черга оплачувати – закінчились лижі (бордів нема взагалі), почала утворюватись друга черга, щоб здати квитанції і отримати гроші назад. Бардак там повний. На підйоминку черга ще більша – чи в них там щось не працювало, чи що (дуже довго перевіряли скіпаси), але на бугель – запускали через трьох – людина поїхала, потім 3 порожніх крісла і знову людина. Спуски також не сподобались, як зроблені – спуски виходять на стежку, якою люди ходять – і на неї спускають з трьох боків лижники, як сказав Роман або Серьога, що відчуваєш себе кеглею в боулінгу. Висновок – сюди можна їхати тільки зі своїми лижами і тільки тоді, коли там все налагодиться більш-менш (явно не цього року).

Вирішили їхати в Горбово – вшістьох не дуже комфортно і боязко, щоб міліція не оштрафувала за перевищення кількості пасажирів. Доїхали без проблем. Їдеш по дорозі і відчуваєш, що ти не на Західній Україні – всюди біг-борди Януковича (як і в Сонячній долині). Пішли брати лижі – є 3 типи лиж – A, B i C. Як нам пояснили різниці між B i C класом майже нема, а за А клас в 2 рази більше платити не хотіли (з нашим рівнем катання). За 60 грн (у Мигово за 80 грн дають більш-менш пристойні лижі) ми отримали лижі 2000-2001р. випуску (мені взагалі попались гламурні біло-рожеві лижі з мікі-маусом), погнуті палиці. Ніхто не питає ні вагу, ні висоту – лижі дають на шару Дімі попались вищі від нього лижі (попросили поміняти лижі – поміняли). Серьозі не повезло – сноуборди хоча і були, але всі поламані – він поїхав додому. Далі купили скі-пасс і картку за 100 грн (причому скі-пасс купувати обов’язково) і пішли кататись. Спуск тут один (другий для дітей). За 6 хвилин встигали спуститись і піднятись на бугелі. За 4 години спустились разів 25 – в кінці вже надоїло – спуск короткий і одноманітний. Що дуже не сподобалось – це наглість місцевих (особливо дітей), коли лізуть без черги на підйомнику, штовхаються – хіба не вчать їх елементарних правил поведінки. Висновок – у Горбово більше їхати не буду, для першого разу туди можна їхати, але зі своїми лижами (я так думаю, що всюди треба їхати зі своїми лижами), а не тими дошками, що там дають. :)

Фото моїх нема – на морозі у моєму фотоапараті здохли батарейки, є кілька фото від Олі.

Лід на деревахЛід на деревах ЛижникиЛижники Ось такі у мене гламурні лижіОсь такі у мене гламурні лижі На цих лижах ми каталисьНа цих лижах ми катались

Теги: , , ,


Залишити коментар

Коментарів: 9 для “Лижі – спроба № 2 – Сонячна Долина Горбово”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    местный сервис…

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Ага, 100 %

  3. 3. YavorNo Gravatar Сказав:

    оу, то у вас там ціни величенькі ше й на класичні моделі, в Славському прокат лиж 45-50 грн, лижі більш-менш пристойні, карвінгові;
    вагу питають, це важливо якшо не дай Боже впадеш, щоб лижі відчепились і не спричинили перелом; висота їхня має бути на 10-15 см менша за власний ріст.
    Цього року ціни добряче вгору полізли на такий відпочинок, причому сервіс ніяк не змінився(, мабуть треба їхати в Буковель

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Ну туди не раджу нікому їхати і сам їхати туди не буду.

  5. 5. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Як то кажуть – ніколи не кажи ніколи, через рік після відвідин Сонячної долини поїхали туди – уже зі своїми лижами – у Чернівцях снігу не було і близько, а там пушки накидали.
    Правда працювала тільки одна траса, простенька, покатались 3 год – скіпас на 3 год. коштує 80 грн – ну спустились десь разів 25, потім ще на сноутюбинку покатались і додому.

  6. 6. ДИМАNo Gravatar Сказав:

    ЯК ВАМ НЕ ПОДОБИЦА В СОНИЧНА ДОЛИНА СИДИТИ ДОМА))))

  7. 7. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    @ Дима
    Я написав своє враження про перші відвідини Сонячної долини.
    Минулого року був там один раз – працював один підйомник, катались на ньому.

    А цього року, якщо врахувати, які там зараз ціни (а вони дорівнюють буковелівським) – то краще поїхати на Буковель чи Драгобрат, ніж в Сонячну долину.

  8. 8. ДИМАNo Gravatar Сказав:

    В минулого року работали 3 трасса цьому року работают 4 траси в Сонячну долину лучи як на буковели …… В Сонячну долину дишевли як на буковели и С сегоднешнего дня работают все подъемники, 3 бугельных и один кресельный.Ни так як ви расказали……..

  9. 9. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    @ Дима
    Коли я був – працював один витяг (це було минулого року), а в цьому пості я писав саме про відкриття – тоді взагалі що творилося – натовп людей, великі черги.

    А цього року ціна абонемента на 1 день 195 в будні, 255 у вихідні дні.
    На Буковелі (якщо купувати абонемент до 9 години) – в будні 210 грн, у вихідні – 285 грн.
    Різниця 30 грн.

*