Зняли шви Звенячин
Кві 19

КаркассонПісля того, як я захопився грою Каркассон дізнався, що існують розширення для цієї гри. І ось – тиждень тому приїхали з Німеччини розширення. Купив 4 розширення – Готелі і собори, Купці і будівельники, Башта, Принцеса і Дракон (розширення Граф Каркассона дістався мені в подарунок). Обійшлось на німецькому eBay в 300 грн. Серед всіх розширень Башта не сподобалась – сильно зростає випадкова ймовірність, що тебе викинуть з твого об’єкта. З розширенням Принцеса і Дракон ще не граємо. Правила до гри Каркассон і до цих розширень. Хоча в цих правилах є один пункт, який не зустрічав ні в англійських, ні в німецьких правилах – про те, що селяни, які знаходяться на полі, де нарисовані свині очок за міста не приносять.

Коротко про кожне розширення:

1) Готелі і собори – в гру вводяться додаткові тайли для гри фішка будівельника, за допомогою якої можна робити ще один хід і фішка свині, яка приносить додаткове очко за еожен замок, в який селяни постачають провізію.

2) Принцеса і дракон – знову ж таки вводяться нові тайли, фігури феї і дракона, коли ходить дракон – він вбиває всіх фігурок, що стоять на його шляху, фея захищає фігуру від дракона. Зявились додаткові тайли з принцесою, якщо ви розбудовуєте замок тайлом з принцесою, ви можете викинути чужу фігуру з того замку. Є тайли з вулканом – тоді ходить дракон і тайли з магічними воротами – через які можна телепортуватись у незайнятий замок, монастир.

3) Башта – найсуперечливіше розширення – особисто мені воно не подобається, баштами можна брати в полон чужі фігури.

4) Граф Каркасона – додаткові 12 тайлів і фігурка графа, можна телепортовуватись у будівлі, при закінченні будівництва.

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 2 для “Розширення для Каркассона”

  1. 1. ЛекаNo Gravatar Сказав:

    На закордонних аукціонах можливо купити багато цікавих речей і за невеликі гроші.

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Я в курсі, останнім часом там купував деякі товари.

*