Явірник-Горган Літературно-меморіальний музей Ольги Кобилянської
Тра 27

Обнова-фестВ неділю 23 травня в Чернівцях на території музею-скансену архітектури і побуту відбувався третій Обнова-фест.  Так вийшло, що ми встигали тільки на музичну заключну частину.Отже, біля 6 години ми прийшли до музею, купили квитки і зайшли всередину, зустрілись із нашими знайомими і пішли оглядати територію. По центру території був організований козацький кіш із гарматою, кулішем (якого ми так і не пробували). Час від часу земля здригалась від пострілів з гармати.

Далі нас зацікавила можливість прокататись з вітерцем на тарзанці (здається так називається цей атракціон, коли між 2 деревами на відстані біля 80 м натягнутий трос). Першою пішла Оля, потім я. Чесно кажучи, вразило не сильно, думав швидкість буде більшою. ІМХО, важче і стрьомніше було лізти на дерево по канатній драбині і стояти на майданчику 1х1 м.

А далі була музика – чернівецьких “Пестицидів” ми пропустили. потім не пропускали нікого – “Ті, що падають вгору”, “Nameless”. Тут хочу висловити своє невдоволення дівчині-скрипальці, яка грала в обох гуртах – але вона не грала на скрипці, а тільки водила смичком у повітрі. Коли підійшли до сцени і почали знімати відео, як “вона грає” – вона розвернулась на 90°, щоб не було видно, як вона грає. ГАНЬБА.

Приємно здивував львівський гурт “Оратанія”, про яких я згадував після Заходу-2009 тільки за однією піснею “Дєвочка-мєнт”. Хлопці мають ще пару гарних пісень (особливо сильно в них зачеплена тема кукурудзи :) ).

А після Оратанії з’явились ВОНИ (яких я пропустив на Підкамені) – фолк-металісти з Києва – “Тінь Сонця”. Потужний голос, потужна музика, чорна атмосфера – ось що можна про них сказати. “Слався, мати Русь”, “Козача могила”, “В дикім полі” і, звичайно “Чугайстр”. На біс хлопці не вийшли – вони не встигали на київський поїзд (так сказали організатори, хоча Фліт також не виходив, хоч на поїзд і не спішив).

Сумні пісні Тіней Сонця змінились веселими запальними панк-роковими ритмами франківського Фліта. “Критик”, “Вийди моя мила”, “Лісні санітари”, “Моя планета”, “Чумак п’є” ну і, звичайно, “Їжачок”. Бісу традиційно нема. :(

Після музичної програми відбувся виступ ще одних “тіней” – Тіні вогню показали як потрібно жонглювати вогнем. Правда їх я бачив мало, бо місця було мало, а людей багато. Їхній “гарячий” почин не підтримала ватра, яка не хотіла горіти (дощ вдень намочив мокрі дрова) навіть із соляркою.

КозакКозак Чеканка монетЧеканка монет Ті, що падають вгоруТі, що падають вгору NamelessNameless
NamelessNameless Та сама скрипалькаТа сама скрипалька ОратаніяОратанія Фанат ОратаніїФанат Оратанії
ОратаніяОратанія ОратаніяОратанія ОратаніяОратанія Кирило Момот (Тінь сонця)Кирило Момот (Тінь сонця)
Сергій Василюк (Тінь сонця) Сергій Василюк (Тінь сонця) Тінь сонцяТінь сонця Кирило Момот (Тінь сонця)Кирило Момот (Тінь сонця) Сергій Василюк (Тінь сонця) Сергій Василюк (Тінь сонця)
Сергій Василюк (Тінь сонця) Сергій Василюк (Тінь сонця) Іван Лузан (Тінь сонця) Іван Лузан (Тінь сонця) Сергій Василюк (Тінь сонця) Сергій Василюк (Тінь сонця) Сергій Василюк (Тінь сонця) Сергій Василюк (Тінь сонця)
Сергій Василюк (Тінь сонця) Сергій Василюк (Тінь сонця) Володимир Новіков (Фліт)Володимир Новіков (Фліт) ФлітФліт

Теги: , , , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 3 для “Обнова-фест 2010”

  1. 1. ОляNo Gravatar Сказав:

    Жаль що нема фотки мене з молотком=) “Дівчина-коваль” ))))))

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    На жаль, не встиг сфотографувати, та й люди заступили, що не було тебе добре видно.

  3. 3. ЮліяNo Gravatar Сказав:

    Дяка за теплі слова в бік “Тіней Вогню! :) )))

*