Обнова-фест 2010 З Кукула на Хом’як
Чер 05

kobilВчора вирішили трохи прогулятись, ну і щоб поєднати корисне з приємним вирішили піти в музей Ольги Кобилянської (трохи соромно, що за 8 років проживання у Чернівцях так там ні разу і не був). Прийшли ми трохи невчасно -музей уже мали закривати, але нас впустили і ми швиденько пішли його оглядати. Сам музей – це будинок, в якому жила Ольга Кобилянська з 1925 р. і до своєї смерті. Складається він з 5 кімнат.  В перших двох кімнатах – книги з бібліотеки Ольги Кобилянської (Гете, Байрон в оригіналі), картини (в т.ч. і картини, які нарисувала Ольга Кобилянська), листи.

Третя кімната – робочий кабінет Ольги Кобилянської. Піаніно, письмовий столик, стілець, настінний годинник, ксерокс (також її :) ). На стіні висить лавровий вінок зі срібла, який подарували їй львів’яни до 40-річчя її літературної діяльності.

Наступна кімната – спальня – ліжко, старовинний диван, дерев’яна шафа, дзеркало. В цій і попередній кімнатах люстри часів Ольги Кобилянської. Остання кімната – тут видання книг Ольги Кобилянської – як на українській, так і на інших мовах світу, афіші її вистав в різних театрах України і світу. Також можна побачити зменшені в декілька раз декорації, що використовувались у Чернівецькому драматичному театрі під час вистави “Земля”. На стіні висить цікавий портрет Ольги Кобилянської зроблений з букв її 5 оповідань.

Книги з бібліотеки Ольги КобилянськоїКниги з бібліотеки Ольги Кобилянської Уривок листа Ольги КобилянськоїУривок листа Ольги Кобилянської Лист засудженого жовніраЛист засудженого жовніра Збірка оповідань Ольги Кобилянської видана в МосквіЗбірка оповідань Ольги Кобилянської видана в Москві
Бюст Ольги КобилянськоїБюст Ольги Кобилянської Лавровий вінокЛавровий вінок Робочий кабінетРобочий кабінет ГодинникГодинник
ПіаніноПіаніно ЛампаЛампа СпальняСпальня СпальняСпальня
Портрет з оповідань Ольги КобилянськоїПортрет з оповідань Ольги Кобилянської

Теги: , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 4 для “Літературно-меморіальний музей Ольги Кобилянської”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    это возле центрального корпуса универа?

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Ні, це в кінці Кобилянської повертаєш наліво, проходиш метрів 50 по Шевченка вниз, потім біля училища повертаєш направо – знову вниз десь 50 метрів і потім наліво.

  3. 3. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    Вспомнил, на Лукьяна Кобылицы

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Так. ну якщо бути точним – то на вулиці Димитрова.

*