Явірник Бистрець – Шпиці – Петрос – Ясіня. День перший
Лип 30

23-24 липня у с. П’ядики Коломийського р-ну Івано-Франківської обл. зацвіла папороть. Саме тут відбувався рок-фестиваль Цвіт папороті-2010. Першого дня я не поїхав на фестиваль, був втомленим після Мармаросів (звіт буде трохи пізніше), та й самому їхати не хотілось. Наступного дня вирішив все ж поїхати (якщо б не сподобалось – вернувся би назад, до Коломиї 7 км). Найбільше мене цікавили другого дня мали виступи львівських гуртів К402 і Ніагари. У афіші було вказано, що концерт розпочинається о 12:00, виїхавши о 13:30 я не прогадав, концерт розпочався біля третьої години. На фесті було дуже мало людей, у полі стояло біля 10 наметів. Думаю через те, що в той же день проходили 2 інші фести – Підкамінь (на якому я був минулого року) і потяг до Яремче. Хоча в афішах було написано, що концерт розпочнеться о 12:00 год. реально він розпочався о 15:00. До цього часу народ розважали декілька панків, що їздили на капоті і даху старого Мерседеса.

Першими виступали гурти Сонця Коло і Квітень руїн, якось особливо нічим не запам’ятались. Під час їх виступу небо затягнуло синіми хмарами і почався дощ, спочатку легенький, а потім проливний. Прийшлось ховатись у лісі, тим часом виступав гурт з Надвірни  ANEURYSM, що грають в стилі alternative grunge.

До того часу я вже сильно змок під деревами і попросився збоку в будку звукорежисера. Звідти я слухав виступ AsmodeuS’a – один хлопець грає, як він називає, instrumental metal, грає на гітарі класно, тільки інші інструменти, наскільки я зрозумів, то була фанера. Потім був гурт Знак води (знаково, що під час їхнього виступу лив проливний дощ). Під час виступу гурту, основна увага перемістилась на площу перед сценою, де витанцьовували у болоті 3 (згодом до них ще приєднались двоє) хлопців. Спочатку всі були чисті, але після першого падіння одного з них, все пішло по-іншому. Почались брудні танці. Хлопці вимастились у болоті повністю – з ніг до голови (далі є фото і відео цього). Дійшло до того, що хлопці їздили у болоті а-ля футболісти при забитому голі. Потім підійшли наші доблесні правоохоронці і причепились до одного з них, щоб він йшов геть звідси (хоча інші учасники були точно такими самими).

Потім сцену “окупували” івано-франківці. Першими з них були гурт Sandy – дуже сподобався їхній виступ, та й дощ уже припинився (але хлопці у болоті не припиняли свої танці). За ними виступав гурт Один. Потім FR.A.ME – суміш репу з хардкором (вони самі називають стиль alternativ rapcore), залишили двояке враження – деякі пісні сподобались, в деяких переважає складова репу (не сподобались зовсім). Інший світ запамятались коломийками і програшем Smoke on the Water.

А далі були хедлайнери – львівський гурт К402- веселі хлопці, що грають веселу музику. Виконали дуже багато своїх пісень, тільки не розумію, чому не було “Я ще живий”.

Наступний хедлайнер – Ніагара – для мене це було відкриття, hardcor’на група з дуже класним жіночим вокалом.

Далі ще мали виступати TheBigBen з Черкас і Кораллі з Франківська. По мене приїхали і щоби не йти пішки додому, я поїхав. 3 пісні TheBigBena я послухав – грають український рок-н-рол, трохи шкодую, що пропустив їх. А Кораллі - я вже чув неодноразово (і на Червоній Руті і на Заході)

В загальному фестиваль сподобався (склад учасників непоганий), але чи то недостатня реклама, чи наявність двох інших фестивалів спричинили таку малу відвідуваність, під вечір більше половини відвідувачі були місцевими жителями, половина з яких не була тверезою.
Якщо вас не цікавить музика, а ви полюбляєте відпочивати в санаторіях – вибирайте наш санаторий в Подмосковье недорого – один з кращих санаторіїв Москви.
Фото з “Цвіту папороті-2010″

Всі намети на фестиваліВсі намети на фестивалі Punks not deadPunks not dead Звідти пішов дощЗвідти пішов дощ Мумія з пивомМумія з пивом
Найактивніші глядачіНайактивніші глядачі Punks not deadPunks not dead
Знак водиЗнак води Брудні танціБрудні танці Брудні танціБрудні танці SandySandy
Греко-римська боротьбаГреко-римська боротьба Брудні танціБрудні танці Брудні танціБрудні танці Брудні танціБрудні танці
SandySandy Виховна розмоваВиховна розмова КросавчегиКросавчеги SandySandy
А ми танцюєм, а ми співаємА ми танцюєм, а ми співаєм ОдинОдин ОдинОдин FR.A.MEFR.A.ME
К402К402 К402К402 НіагараНіагара НіагараНіагара
НіагараНіагара НіагараНіагара TheBigBenTheBigBen TheBigBenTheBigBen

Відео з “Цвіту папороті-2010″

Так починались танці

Так закінчились танці

Виступ AsmodeuS’а

Теги: , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 8 для “Цвіт папороті-2010”

  1. 1. 3ddNo Gravatar Сказав:

    Коломийки і програш Smoke on the Water грали саме “Інший Світ” і виступали вони перед К402, а гурт Один грав перед Фреймами

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Дякую за коментар, виправив.

  3. 3. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    та це жесть виступати перед одним глядачем… а скільки коштував вхід на це “шоу”?

  4. 4. ЮрецьNo Gravatar Сказав:

    Та ну! Я так думаю, що вхід вільний. :)
    Тарас, нарешті на Мармаросах побував, цікаво почитати звіт.

  5. 5. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Просто йому так попало виступати – під час його виступу йшов проливний дощ.
    Вхід був безкоштвним.

  6. 6. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Юра – так вхід вільний, скоро напишу про Мармароси – були на ПІМІ і Берлебашці.

  7. 7. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    Знак Воды – это те что ранее ПроРоком были.
    Мармаросы! – это круто )

  8. 8. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Не знаю, як вони раніше називались, а про Мармароси ніяк не зберусь написати, певно після того, як з Шпиць прийдемо ;)

*