Гостя з майбутнього Новорічна ялинка
Гру 30

БуковельЩе минулого року збирались їхати на Буковель, але щось не виходило у нас. І 28 грудня таки поїхали на Буковель. Це був останній день несвяткового сезону і наші абонементи ще діяли (потім можна буде їхати після 16 січня). Їхали ми з Чернівців (з пересадкою в Коломиї). Тільки добирання з Чернівців в Коломию заслуговує окремої розповіді. А починалось все як завжди – йдемо на останній автобус в Коломию – Київ – Косів. Автобус запізнюється вже більше як на годину, але кажуть на автовокзалі що буде (нам один раз так казали, що буде, а потім сказали, що він вже поїхав). Я пропоную (поки ще є час) йти на поїзд Чернівці – Москва. Приходимо на зупинку, чекаємо більше 30 хвилин – ні маршрутки, ні тролейбуса, а час вже підтискає, повертаємось на автовокзал, думаємо про таксі (таксист захотів 30 грн – що явно забагато). Поки я викликав таксі по телефону (яке в результаті закінчилось невдачею – всі машини були зайняті), приїхав тролейбус і ми біжимо за тролейбусом (ну і звичайно, що не встигаємо). Стоїмо на зупинці, їде наш автобус на автовокзал – біжимо назад Було дуже весело – дивитись за нами зі сторони – ходять туди-сюди. В Коломиї були біля 12 години, поміряли взуття, лижі (велике дякую Олі і Віті за прокат спорядження)

Все, повертаюсь до теми розповіді – Буковель. Зранку (не дуже і зранку в 9:00) виїхали з Коломиї, в Буковелі були о 11:20. В районі півгодини (за той час дуже сильно змерзли) дочекались третього “лижника”, який їхав машиною через Франківськ і пішли готуватись до підкорення гірськолижних схилів. Одягнули взуття і пішли шукати 5 підйомник. Карти з собою не мали, а це дуже важливо для тих, хто перший раз сюди приїхав. Наші успіхи знайти карту в прокатах лиж і касах не увінчались успіхом, тож прийшлось питати, як нам пройти до 5-го. Людей тут дуже багато і ми без проблем знайшли 5 підйомник. Піднялись наверх (їхали всі троє на різних підйомниках і всі троє думали, що фіксатор на підйомнику опускається сам, тільки на другий раз, коли їхали разом, то зрозуміли, що його треба закривати самому :) ). Спустились з 5 траси (потім зрозуміли, що то тільки маленька частина 5 траси) і пішли на наступний підйомник.

Коли заходили на підйомник, я побачив, що це не той, яким ми піднімались і заїдемо ми не туди, куди хотіли, але було вже пізно. Ще на цьому підйомнику було мало людей, що трохи насторожило. Піднялись нагору і там побачили, що з цієї гори (а це була г.Довга) вниз ведуть тільки червоні траси – 12A, 12C i 12D. Спочатку їхали нормально, а далі траси розходились і вниз було дуже стрімко. Половину стрімкого спуску я котився (деколи як супермен – головою вперед, деколи на задниці), половину з’їхав. Внизу ми зрозуміли (пізніше, ми вже добре орієнтувались на карті), де ми є і розділились: я і Валя пішли на 5 трасу (спочатку декілька раз ми їхали до 17 підйоминка, а потім зрозуміли, що можна повернути направо і проїхати 5B + 5A), а Вован пішов кататись складнішими трасами. Пару раз підйомник зупинявся (і ми в т.ч. в ньому), згадав випадок минулорічної давності, коли у Тисовці люди півдня сиділи в підйомнику, але в нас все було ок.

З підйомника і з вершин відкриваються чудові краєвиди на Синяк і Малий Горган (Хомяк був у тумані). На жаль, фотографій майже нема, бо на морозі розрядились батарейки (вони і так були не повністю заряджені). Деколи бувало, що їдеш на підйомнику, а на тебе снігом сипле пушка, треба ховати обличчя.

Під вечір вже стало холоднувато (особливо підніматись на підйоминку) і на снігу почав утворюватись лід (було в районі -8°C), то ми біля 5 години поїхали додому.

Як для першого раз у Буковелі – нормально, на 5 трасі впав був декілька разів, на 12 трасі не рахував (але точно більше, ніж сума всіх разів на 5 трасі :) ). Висновок один: тренуватись, тренуватись і ще раз тренуватись.

Початок 5 трасиПочаток 5 траси ТерористТерорист ПідйоминкПідйоминк 5 траса5 траса

Теги: , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 4 для “На Буковелі”

  1. 1. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    у скільки обходиться це задоволення?

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Лижі (бу), черевики, шолом, маска, палиці не купував (трекінгові юзаю) – то обійшлось 500 $, а саме катання – я ще позаминулого літа купив абонемент – то виходить один підйом десь 7 грн.

  3. 3. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    нормально. який термін дії абонемента?

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    У мене абонемент на 100 спусків – термін дії необмежений (до повного використання), але зараз здається абонементів на спуски більше вже не буде – будуть тільки на дні – зараз 1 день – десь 300 грн, а літом за 140 здається було.

*