Скасувати чи … скасувати Монітор Samsung P2250
Лют 14

Квиток на поїздПісля того, як Каркасон трохи надоїв вирішив придбати ще якусь настільну гру, тим більше, що зараз їх є дуже багато. Вибір випав на гру з серії Ticket to Ride:Europe (німецький варіант – Zug um Zug, український – квиток на поїзд). Гра відрізняється від оригінальної Ticket to Ride картою (тут карта Європи початку 20 ст., а в оригіналі карта США) і деякими додатковими фічами (вокзали, тунелі і пароми).
Кожен гравець на початку гри отримує 4 карти маршрутів (з яких повинен залишити мінімум 2), 4 карти вагонів (за допомогою яких гравець повинен будувати маршрути). Мета гри – набрати найбільше очок, очки начислюються за побудову сегмента дороги (чим більший сегмент – тим більше очок), за виконання місії (тобто прокладання маршруту з міста в місто), якщо гравець не встиг побудувати маршрут – така кількість очок з нього знімається. І в кінці гри ще підраховується в кого найдовший маршрут і тому додається ще + 10 очок.
За 1 хід гравець може витягнути нові маршрути, нові вагони або побудувати сегмент дороги.
Повністю з правилами гри можна ознайомитись на вікіпедії або, скачавши pdf, з правилами гри.

Самі елементи гри зроблені якісно – поле для гри з цупкого картону, якісні карти (вагонів і маршрутів), пластмасові поїзди.
Ми вже граємо в цю гру досить довгий час і вона нам дуже подобається, почали вносити свої правила – наприклад, після 3 ходів ми “втемну” обмінюємось (по бажанню) картами поїздів, виходить цікаво і смішно.

Карта (після закінчення гри)Карта (після закінчення гри) КоробкаКоробка Всередині коробкиВсередині коробки Карти маршрутівКарти маршрутів
Карти поїздівКарти поїздів

Теги: , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 7 для “Ticket to ride: Europe”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    интересная игра :) а мы пока так и не собрались сыграть в Clue :( но появилась еще одна игра :) русскоязычная окализация Alias-a

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    А я якраз вчора читав про Cluedo, потім згадав, що ти писав, глянув в історію аськи – точно ти купив Cluedo. Моя Settlers of Catan не можуть ніяк з Німеччини приїхати – уже більше місяця.

  3. 3. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    сегодня играли в Catan Geographies: Germany. Очень понравилось :)

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    В мене є ще одна настільна гра – колонізатори, скоро напишу.

  5. 5. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    вчера купил себе эту игру :) на недел вдвоем попробуем сыграть, а на выходных вчетвером.

  6. 6. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Ти брав версію Європа чи Америка, бо крім карти є ще незначні відмінності у самих правилах

  7. 7. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    Европу тоже взял

*