Amazon Kindle Touch wi-fi Грамотність
Січ 05

Василь КожелянкоПід час походу на Ігровець Вітя розказав мені про українського письменника з Чернівців Василя Кожелянка. Раніше (в школі і коледжі) я читав дуже багато художньої літератури, але під час навчання в університеті вся художня література була замінена, спочатку на Демидовича і Ляшка (привіт матаналізу), дифури, матфізику, алгебру і геометрію, а потім на Assembler, Delphi, PHP, Mysql, Javascript і я забув взагалі, що таке художня література. Минулого року прочитав (половину прослухав) більше десятка книг – декілька книг Дереша, “Московіяду” Андруховича, пригоди Кідрука, Але найбільше запамятався Василь Кожелянко – нестандартні книги у нього виходять. Шкода, що він уже помер і більше книг не напише.
Раджу прочитати всім
1. Срібний павук – ІМХО найлегша для сприйняття і, одночасно, захоплювальна книга про життя Чернівців у передвоєнний час.
2. Дефіляда у Москві – історична фантастика (альтернативна історія) – Україна (в особі Бандери) і Німеччина (Гітлер) перемогли у 2 світовій війні Росію і приймають парад на Червоній площі у Москві.
3. Тероріум – знову ж історична фантастика – життя України в недалекому майбутньому – така собі пародія на стан речей в тодішній (2002) Україні.
4. Котигорошко (цю книгу я читав уже на кіндлі).- ще одна цікава книга в жанрі альтернативної історії. Чого варті тільки країни, які існують на Землі – Україна, Ацтекія, Атлантида, Китай. У книзі оповідається про стрімку кар’єру Вишнеслава Котигорошка – від звичайного вояка до президетна-диктатора.
Висновок: Must read

Теги: , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 2 для “Василь Кожелянко”

  1. 1. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    Погоджуюсь! А ще мені подобалося читати його колонки у “Молодому буковинці”

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    В “МБ” не читав його колонку (не знав про нього). Наш драмтеатр поставив “Срібний павук”, 30 січня найближча дата

*