Поповнення карт Бистриця – Довбушанка – Малий Горган – Синяк – Татарів
Лют 18

K2До нас прийшла справжня зима, а якщо зима – то що потрібно робити – грати в сніжки йти в гори і вище, як наприклад на К2. Довідка: К2 (або Чогорі) – друга за висотою (8611 м) гірська вершина після Евереста, одна з найскладніших вершин світу. І я з друзями зібрався її покорити – а що тут такого – на Петрос ходили, то і на К2 вийдемо. Отже, одного вечора я з 3 знайомими пішли на К2. Важко, але що робити – мусимо йти. На маршруті нас чекали складні погодні умови, постійні проблеми з акліматизацією, часто приходилось відступати, щоби перечекати негоду в наметі на нижчій висоті. Але все ж таки ми вистояли і дійшли.

Звичайно, що нікуди в Непал я не літав, Гімалаїв не бачив, але на К2 був – адже мова йде про настільну гру К2 від Адама Калузи, локалізованою українським видавництвом IGames. Якість виконання гри – 5 балів (no comments), переклад також якісний, тільки мені не дуже подобається слово локація – можливо краще пункт, точка, місцеblog.

Дуже цікава гра, суть якої полягає у підйомі команди чисельністю 2 альпіністів (може грати 1-5 гравцыв) на гору К2 (Чогорі) за 18 днів (ходів). Чим вище піднявся альпініст – тим більше очок він заробив. На підйом впливають різні фактори – акліматизація, маршрут, жетони ризику (для тих, хто хоче дуже першим йти). Існує 2 варіанти карти – легша і складна і 2 варіанти погоди – літній і зимовий. Як такого рандома в грі майже немає – тому що кожен з гравців використовує одні і ті ж карти, тільки в різній послідовності. На даний час (після декількох зіграних ігор) побачили, що можна грати двома стратегіями –
1) один альпініст піднімається на вершину, другий чекає його внизу (нижче 6000 м) в безпечних умовах і в кінці гри робить стрімкий підйом нагору (мені так вдавалось декілька раз виграти гру – в останній день виходив на вершину – плюс, що спускатись вже не потрібно).
2) два альпіністи разом піднімаються на вершину, десь між 7000 і 8000 сидять в наметах (оптимально саме між 7000 і 8000 ставити намети), один робить підйом, потім інший.
Після декількох ігор з’явились деякі пропозиції для розширення правил (але ми їх ще не використовували) – на висотах вище 7000 – можна обміняти 2 (3) очки руху на 1 акліматизації. Також можливе правило – можна залізти в намет іншого гравця, якщо він не перебуває на тих самих висотах, що і ви, якщо гравець повертається у намет – він займає намет, а вам -1 очко до акліматизації.
Правила гри можна знайти на офіційному сайті.

Висновок до цієї гри – однозначно must have. Одна з небагатьох ігор, де присутня така атмосфера, ніби ти реально йдеш нагору і переживаєш за кожного альпініста, щоб він не загинув, а вижив і піднявся на вершину.

Ця гра була мені ще цікава тим, що ще до виходу цієї гри я думав про настільну гру, зв’язану з походами (тестова назва “Карпати” :) ) – накидав деякі тези, правила для гри, а тут бац і виходить ця гра. Деякі речі, які я записував є присутніми в цій грі, а деякі ні.

P.S. Між іншим вже вийшло розширення до цієї гри: K2: Broad Peak – скоро я його куплю.

КоробкаКоробка Результат гриРезультат гри Процес гриПроцес гри Процес гриПроцес гри
Карта (легший маршрут)Карта (легший маршрут) Карта (важчий маршрут)Карта (важчий маршрут) Погода літній варіантПогода літній варіант Погода зимовий варіантПогода зимовий варіант
Карти рухуКарти руху Карти мотузкиКарти мотузки Карти акліматизаціїКарти акліматизації Всі можливі картиВсі можливі карти

Теги: , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 1 для “Настільна гра К2”

  1. 1. Чеські замітки: дорога » yAnTar блог - про подорожі, відпочинок, моє життя Сказав:

    [...] не трясе. По дорозі встигли зіграти одну партію в К2 (єдиний раз за всю поїздку, не знаю, для чого я брав її і [...]

*