Петрівський ярмарок – 2013 Чеські замітки: дорога додому, Брно – Братислава – Кошице – Чієрна над Тисою – Чоп – Львів
Лип 20

Ось і настало 17 лютого – останній біатлонний день і останній день нашого перебування в Чехії. Вранці, прокинулись дуже рано (о 6 годині) поснідали, зібрали всі речі, здали ключі на рецепції і пішли на залізничний вокзал. Там здали речі (за все заплатили 80 чеських крон = 30 грн) в камеру схову і пішли на наш “рихлик”. Взагалі дуже зручно здавати речі в камеру схову – відкрили двері, поклали речі, кинули крони в монетоприймач, взяли ключ і все – жодного людського фактору. Взяли квиточки в касі і поїхали в Нове Место (знову через Тішнов). Майже всю дорогу в Нове Место спали. В Новому месті пішли на стадіон (дякуючи норвежцям ми сьогодні на стадіоні) займати місця. Людей було вже досить багато і всі нижні місця були зайняті, прийшлось йти нагору. На одній з бокових трибун українські вболівальники розстелили на лавочках гігантський прапор України. Але народу все прибувало і прибувало, то прийшлось згортати прапор.

Україно, впередУкраїно, вперед ПідготовкаПідготовка ПідготовкаПідготовка
УболівальникиУболівальники Норвезький вболівальникНорвезький вболівальник
Чеська уболівальницяЧеська уболівальниця Норвезькі вболівальникиНорвезькі вболівальники
Гігантський прапор УкраїниГігантський прапор України Гігантський прапор УкраїниГігантський прапор України
Гігантський прапор УкраїниГігантський прапор України Словацькі вболівальникиСловацькі вболівальники
Наш немаленький прапорНаш немаленький прапор ПрапорціПрапорці Коломия не помияКоломия не помия

І ось настає та мить – 13:00 – старт жіночого мас-старту. У нас неабиякі сподівання, адже 3 найсильніші українські біатлоністки (Олена Підгрушна і сестри Семеренко) беруть участь у гонці.

Габріела СоукаловаГабріела Соукалова На стартНа старт
УвагаУвага РушРуш
ПоїхалиПоїхали СтрільбищеСтрільбище

Перша стрільба – лідери біатлону Домрачева, Бергер, Маккаряйнен, Хенкель, Кузьміна – 1 промах. Олена Підгрушна і Віта Семеренко чисто – йдуть в лідерській групі, з відставанням в 2 секунди від першого місця. У Валі, на жаль, 2 промахи.

Друга стрільба Підгрушна з нулем виходить другою. Віта Семеренко з одним промахом йде дев’ятою. Замикає 30-ку Валя, яка допустила ще 3 промахи. :(

На одній з проміжних відсічокНа одній з проміжних відсічок Віта СемеренкоВіта Семеренко
Віта Семеренко і Мірі ГьоснерВіта Семеренко і Мірі Гьоснер Валя СемеренкоВаля Семеренко

Третя стрільба – Бергер промах, Віта чисто і після стрільби йде четвертою перед Домрачевою, Гесснер і Палкою. У Підгрушної один промах і 7 місце. Валя допускає ще 2 промахи і сходить з дистанції. :( Але зараз вся увага на Віту і Олену..Все вирішиться на четвертій стрільбі.

Шкода, але на четвертій стрільбі і Підгрушна, і Віта Семеренко допускають по одному промаху. Домрачева ще з одним промахом йде беззаперечним лідером, другою йде Бергер, а третьою досить несподівано польська біатлоністка Моніка Хойніш. Віта Семеренко йде шостою, Олена Підгрушна – дев’ятою.
Отже, наші будуть без медалей, ще є одна інтрига, чи зможе Тура Бергер відіграти у Домрачевої 21 секунду. Не змогла, відіграла тільки 13, хоча, швидше за все, вона розслабилась на фініші і “програла” ті 13 секунд. Віта на фініші четверта, обійшовши “вічно четверту” Ольгу Зайцеву і Крістіну Палку. Олена Підгрушна, навпаки пропустила Тею Грегорін і Яну Герекову поперед себе, зайнявши 11 місце.
Все одно, наші дівчата молодці і ми їм дякуємо за ті емоції, які вони нам подарували.

Валя СемеренкоВаля Семеренко Фініш Олени ПідгрушноїФініш Олени Підгрушної
Олена ПідгрушнаОлена Підгрушна Бергер, Домрачева і ХойнішБергер, Домрачева і Хойніш
НагородженняНагородження Підготовка до стартуПідготовка до старту

До наступної гонки ще біля години і ми йдемо щось перекусити. Минулого разу ми брали Вепрове коліно, цього разу взяли якусь іншу страву, страшно перчену. Вітя пішов купувати чепіцу (шапку). Бажаючих її купити було так багато, що намет, де їх продавали мало не знесли. Але у нас закінчились крони, за якими треба було розраховуватись за шапку (за євро вона коштувала на 30% дорожче). Вітя стоїть і думає, що робити, купувати за євро, чи йти десь шукати крони і тут підходить чоловік (здається з Житомира) і питає – “хлопці, вам крон не потрібно, а то наміняли забагато, їдемо додому, а вони нам не потрібні”. Міняємо крони, Вітя купує аж 2 чепіци :)

КулінаріяКулінарія СтоловаСтолова

Йдемо знову на стадіон на те саме місце. На протилежній стороні стадіону бачу прапор з написом “Коломия”. Йду туди, спілкуюсь з хлопцями, вони організували фан-клуб Олени Підгрушної. Як пізніше (вже в Україні) виявилось, у нас є спільні друзі. Отакий тісний світ. Повертаюсь на свою трибуну. перед початком чоловічого мас-старту до нас підходить хлопець з Вільнюса (сам він родом з Донецької області, але живе зараз у Вільнюсі). Спілкуємось, обговорюємо перемоги наших дівчат.

Підготовка до стартуПідготовка до старту Нас знімали з гелікоптераНас знімали з гелікоптера
Чоловічий стартЧоловічий старт Чоловічий стартЧоловічий старт
Чоловічий стартЧоловічий старт Наш прапорНаш прапор
Перше колоПерше коло Перше колоПерше коло
Онджей МоравецОнджей Моравец 2 німців і Бйорндален2 німців і Бйорндален
В центрі БйорндаленВ центрі Бйорндален СтадіонСтадіон
СтадіонСтадіон Мартен Фуркад, позаду Антон ШипулінМартен Фуркад, позаду Антон Шипулін

15:00, починається чоловічий мас-старт. В списку є Андрій Дериземля, але особливих надій ми не плекаємо (нехай нам пробачить Андрій), буде в десятці – добре. Набагато цікавіша дуель Мартена Фуркада і Еміля Свендсена. Але боротьби, як такої не вийшло. Напевно вже закінчились сили у Мартена Фуркада, бо з 2 промахами, він зайняв 10 місце. Свендсен на фініші був третім. А Тар’єй Бо – єдиний, хто з усіх спортсменів відстріляв на нуль, зайняв перше місце, потихеньку піднімаючись вгору після наступної стрільби. Другим був Антон Шипулін, який приніс друге срібло збірній Росії, яка повністю провалила Чемпіонат світу.

Андрій ДериземляАндрій Дериземля ФінішФініш
ФінішФініш ПодіумПодіум
ФотокореспондентиФотокореспонденти Кінцевий результатКінцевий результат

Йдемо вниз до подіуму, де відбувається нагородження спортсменів, фотокореспонденти перед подіумом мало не бились за місця, а нам з трибун взагалі майже нічого не видно було. :)
Вручили медалі, квіти, от і все, закінчився чемпіонат, закінчилось дійство, заради якого ми сюди приїхали. Збірна України виступила чудово (особливо жіноча частина збірної України) – 5 медалей (серед яких золото у спринті Олени Підгрушної і срібло у жіночій естафеті). За кількістю медалей Україна розділила 2 місце зі збірною Франції. А перше місце беззаперечно взяла збірна Норвегії – 11 медалей (серед яких 8 золотих). Тріумфаторкою чемпіонату стала Тура Бергер, яка в 6 гонках здобула 4 золоті і 2 срібні медалі. Крім Тури для норвежців 2 золота здобув Еміль Хегле Свендсен і одне золото Тар’єй Бо. Провалили виступ збірні Росії і Німеччини, які здобули по 1 срібній і 1 бронзовій медалях. Таку ж кількість, здобула і польська команда, але для них це успіх. Трохи шкода чеську збірну, особливо Онджея Моравеца, який 2 рази був четвертим.

Нагородження Тар'є БєНагородження Тар’є Бє Бє, Шипулін і СвендсенБє, Шипулін і Свендсен Бє, Шипулін і СвендсенБє, Шипулін і Свендсен

Після нагородження ще має бути святковий феєрверк, урочисте закриття чемпіонату, але нам треба йти, щоб встигнути на поїзд і щоб не повторився випадок, як з жіночою індивідуальною гонкою.
Прощай Нове Место.

Останній поглядОстанній погляд Останній поглядОстанній погляд

Теги: , , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 3 для “Чеські замітки, день сьомий, Брно, Нове Место, день мас-стартів”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    Классно! Фотка со старта так и просится на тилт-шифт ;)

  2. 2. ВладNo Gravatar Сказав:

    Тарас, привет! (глянь ФБ сообщения)

    Нашел твой жж с заметками о ЧМ по биатлону в Нове Место.

    Хочу в этом сезоне поехать на этап.

    Хочу жить в Брно и ездить на гонки. Поделись, пожалуйста, инфой по логистике – как добираться на гонки, что там ездит, почем и сколько в пути? удобно ли это вообще?

  3. 3. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Привіт, з Брно ми їздили тільки поїздами – або через Ждяр, або через Тішнов. По часу 1.5 – 2 години.

    В Ждяр з Нового места спочатку їздили шатлами (але після того, як 2 рази бігали за поїздами через ті шатли) то сідали в Новому месті на “zastavci” – зупинка недалеко біля стадіону і їхали поїздом (або через Ждяр, або в протилежну сторону через Тішнов).

    Ось розклад тих поїздів.

    Отут можеш почитати, які історії з шатлами ми мали – перший раз i другий раз

    Також раджу скачати апілкуху Railteam mobile – розклад поїздів в Європі.

*