Кінець біатлонного сезону Віджатись 100 разів через 6 тижнів. Закінчення експерименту
Бер 23


Незважаючи на те, що цю гру я купив 4 роки тому на eBay, написати про неї зміг тільки зараз. А поштовхом до цього стало те, що цього тижня і минулогт тижня ми 4 рази зіграли в неї на роботі (може відродиться приємна традиція по п’ятницях грати в настільні ігри).

Отже, Колонізатори – культова гра, в історії настільних ігор, що вийшла в 1995 році в Німеччині і зробила фурор в свій час. На даний момент є грою, кількість проданих копій якої перевищує 15 000 000 екземплярів. В свій час здобула купу різних нагород.

Мета як і в кожної настільної гри – виграти. :) Гравцям необхідно будувати дороги, села і міста (на карті, що складається з гексів) за ресурси, які треба добувати. І як завжди буває – якогось ресурсу буде не вистачати – тоді їх треба міняти (в банку (найгірший курс 4:1), в порту (3:1 або 2:1) , або в суперника (за домовленістю).Крім цих варіантів ще можна “ограбити” одного з гравців, використовуючи так звану фігуру розбійника. Крім ресурсів ще є карти розвитку, які можна купувати (також за ресурси) і які дають додаткові бонуси гравцеві, який купить цю карту. Як на мене (крім переможних очок) найсильнішою картою є карта монополії (всі гравці повинні віддати ресурс одного типу) – якщо її вдало використати, то можна збагатитись великою кількістю одного ресурсу От в цих двох реченнях і полягає 80% правил всієї гри. :)
Насправді правила дещо складніші і мають деякі нюанси, але, порівнюючи з іншими іграми – дуже прості і зрозумілі. Правила англійською і російською мовами.

Грати можна від 3 до 4 людей (з розширенням можна до 6). Для 2 гравців ентузіасти вже також придумали правила. Вчора, коли ми грали втрьох, то вирішили грати до 15 переможних очок. 15 виявилось трохи забагато, а 12 очок – саме те. В грі до 15 очок я виграв з великим відривом і думав святкувати перемогу в другій грі (до 12 очок), але Вітя непомітно (для мене) догнав мене і обійшов (у Олега не було жодних шансів). А взагалі гра дуже збалансована – в одній з ігор – один хід відділяв кожного з гравців від перемоги.

Це фотографії Ростикових Колонізаторів – у нього друге видання з пластмасовими фігурками, у мене перше – з дерев’яними. (десь 3 роки тому в офісі)

Процес гриПроцес гри Процес гриПроцес гри
КубикиКубики МапаМапа

А це вже “свіжі” фото.

Робочий моментРобочий момент Мапа КолонізаторівМапа Колонізаторів
Процес гриПроцес гри Процес гриПроцес гри
Settlers of CatanSettlers of Catan Settlers of CatanSettlers of Catan
Settlers of CatanSettlers of Catan Settlers of CatanSettlers of Catan
Вітя грабить ОлегаВітя грабить Олега Процес гриПроцес гри

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

*