Красник – хребет Кострич – Кривопілля Equilibrium
Тра 11

Трамвайчик від Ukrainian GearsЯк відомо, першого травня всі святкують Міжнародний день солідарності трудящих ;) а я особливо святкую цього дня, бо в мене ще і День народження. Так от на питання від дружини, що тобі подарувати на День народження я кинув лінк на сайт Ukrainian gears і сказав “хочу трамвайчик”. На День народження я отримав трамвайчик і в цьому пості хочу поділитись враженнями від цієї іграшки.

А вражень у мене багато і вони тільки позитивні.
Перше, що кидається в очі – це дуже гарна упаковка, на якій показана сама модель, а на звороті показано ще декілька інших моделей.
Наступне, що приємно вразило – це запах деревини, який виривається з коробки після її відкривання. В коробці виявилось всього-навсього 4 листа фанери, 15-20 зубочисток і 2 канцелярські гумки. Деталі витискуються легенько, але буває, що деякі тримаються досить міцно, тоді можна ножицями або ножем провести по “шву” деталі (про це написано також в інструкції). У мене одна деталька виявилась з браком – просто була відсутня деревина всередині і вона розпалась на 2 шматки. На щастя за способом кріплення 2 шматки тримаються окремо і тому цього навіть не помітно.

Сам процес складання досить захопливий. Трамвайчик я складав декілька днів (і не з першого разу все правильно). Але не тому, що це так довго, а просто пообіцяв колезі з роботи, що принесу конструктор на роботу і забув вдома одну складену шестерню, яка мала бути частиною двигуна. Тож прийшлось відкласти процес на наступний день. Наступного дня склали всі деталі, що стосуються двигуна і помітили, що вони не дуже щільно підходять одна до іншої І аж тоді, я знайшов гачок з засічками, за допомогою яких треба було вимірювати правильну довжину зубочисток. Тоді пересклав всі складові частини двигуна. Як на мене найскладніше – це було закріпити деталі з даху трамвая – особливо пантограф, бо інші шестерні з зубочистками так і норовили випасти з своїх місць.

Але ввечері процес був успішно закінченим, встановлена силова тяга (за допомогою якої трамвайчик може сам рухатись) і трамвайчик поїхав. Якщо не використовувати “гумодвигун”, то трамвайчик буде рухатись тільки коли рейки стоять під кутом донизу.

Нижче фото деяких деталей (робились в різний час, тому різне освітлення і трохи різні кольори) і відео руху трамвайчика (відео взято з офіційного сайту).

КолесоКолесо Деталь мостуДеталь мосту
Пантограф (за сумісництвом гумомотор)Пантограф (за сумісництвом гумомотор) ТрамвайчикТрамвайчик
Вечірній трамвайчик на коліїВечірній трамвайчик на колії Трамвайчик на коліїТрамвайчик на колії
Елемент мостуЕлемент мосту НутрощіНутрощі


Більше відео можете знайти на сайті виробника – тут

Якщо оцінювати дану іграшку за 5-бальною шкалою я поставив би 6 (+1 бал за оригінальність). ІМХО для подарунку для чоловічої статі просто чудова річ.

На рахунок мінусів – я би це швидше назвав не мінуси, а побажання, зробивши які, можна покращити і так хороший продукт

  • отвір у коробці перенести в іншу сторону, або хоча б трохи відсунути від краю, бо засунувши і висунувши декілька разів заготовки я порвав коробку в кутах;
  • зробити або більшу інструкцію, або ще краще – на сайті викласти pdf-ки для скачування;
  • в інструкцію додати (для тих хто в танку) речення про те, що знайдіть гачок на такій-то дошці (як це зроблено для інших деталей).

P.S. Змащуйте всі шестерні свічкою – так він буде краще їздити.
P.P.S. Як мінімум ще 5 трамвайчиків буде куплено (з моєї кімнати тільки 3 ще мають купити) :)

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 2 для “Трамвайчик від Ukrainian Gears”

  1. 1. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    Ідея люксична для подарунку. Мені ось подарували тракторець – буду теж складати!

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Саме так, Вова, для подарунку те що треба.

*