Маланка-фест 2017 Покутські і Буковинські гори від “Стежок”
Бер 05

Зазирни у мої сниВчора закінчив читати книгу Кідрука “Зазирни у мої сни” (ЗУМС). Це була перша книга Кідрука, яку я не купив (не враховуючи переклади, технічні книги і т.д). І абсолютно не жалкую про це (книгу мені дали почитати) і, якщо раніше, я читав книги Кідрука одразу, то ця пролежала у мене на столі десь біля 2 місяців
Чесно кажучи, я і не збирався її читати (бо після “жорстокого неба” я зарікся не купувати більше книжок Кідрука (але другого Бота все ж купив і прочитав :) ).

Ще під час читання книги мене не покидала думка, що у автора була така сама задумка, як і “жорстокому небі” – створити книгу з максимальною кількістю сторінок (щоб дорожче її продати). Особисто я не розумію, для чого у книзі (тим паче трилері) писати всі 5 назв конструктора LEGO, чи 8 пунктів меню програми (File, View, Window, …), описи вулиць, ресторанів і т.д. З таким самим успіхом можна було описати технічні характеристики кожної машини, літака і гелікоптера.

З усієї книги (можна провести паралель з “жорстоким небом”) реально цікавих сторінок 70-80, все решта – це водичка (хоча сама ідея непогана, але недопрацьована).
Перед тим, як читати книгу, я почитав відгуки про неї, майже всі пишуть “клас. супер”, один відгук повністю негативний знайшов, один – нейтральний, можливо піар і активне просування книжок роблять свою справу (хоча власник книги приблизно такої ж думки, як і я).

У мене складається враження, що Кідрук віддає більше сил на трейлер, презентацію і розкрутку книги більше часу і зусиль, ніж на написання.

Теги: , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 1 для “Зазирни у мої сни”

  1. 1. BTCNo Gravatar Сказав:

    В мене так само колись було з книгою Фрейда про сновидіння.

*