Як козаки край світу шукали 1986 Чорнобилььскі хроніки
Сер 28

Black mirrorРаніше дивився 2 сезони “Чорного дзеркала”. Серіал (міні-серіал) дуже сподобався, недавно дізнався, що давно вже вийшов 3 сезон, а я щось “провтикав”. Вирішив виправити це непорозуміння.
3 сезон містить в собі вже 6 серій, а не 3 (як 2 попередні сезони), напевно творці фільму зрозуміли, що можна заробляти більше і випустили 6 серій. Ну це і на краще, бо всі серії круті.

Що подобається в серіалі, що він хоч і фантастичний, але це “реальна фантастика”, частина фантастики вже втілена в життя, частина буде втілена в близькому майбутньому.
Отже, по порядку
1 серія – Nosedive (Під укіс) – кожна людина має свій рейтинг і чим вищий в тебе рейтинг – тим вищий статус в житті. Просто кажучи Instagram v3. – 8 балів з 10.

2 серія – Play test (Бетатест) – хлопець, щоб заробити погоджуєсться взяти участь у експерименті з доповненою реальністю. Знову ж таки – багато чого вже реалізовано. Але серія дуже крута – одна з кращих – 10 з 10.

3 серія – Shut Up and Dance (Заткнися і танцюй), як на мене то серія взагалі взята з реально життя. Шахрай шантажує жертву, що викладе компроментуючі її матеріали. Але в серії він шантажує багатьох людей і об’єднує їхні зусилля на свою користь – 8 з 10

4 серія – San Junipero (Сан Джуніперо) – серія про віртуальне місто, куди “переселяються” з реального життя. Ця серія мені чимось нагадала першу серію з 2 сезону, де можна було “воскресити” людину, використовуючи її дані з соціальних мереж. 7 балів з 10.

5 серія – Men Against Fire (Люди проти вогню) – дія відбувається у майбутньому пост-апокаліптичному світі, де “справжні” солдати воюють з “несправжніми” людьми (мутантами), яких називають тарганами. Але стається збій і солдати починає бачити замість мутантів таких самих людей, як він. Насправді десь так і є, в будь-якій війні люди ненавидять своїх ворогів і бачать в них мутантів, зомбі і т.д. 9 балів з 10

6 серія – Hated in the Nation (Ворог народу). Починається фільм як банальний детектив і я вже подумав, що авторам фільму не вистачило фантазії на всі 6 серій і остання буде слабенькою, але виявилось все навпаки, остання серія стала найкращою серед усіх. У серії розказується про те, як мініатюрні техно бджоли (яких створили під виглядом збереження екосистеми, а використовували для стеження) стають ідеальним знаряддям вбивства. А “замовляють” вбивства у цих бджіл-кілерів люди, які голосують хештегом, кого би вони хотіли вбити. І кінець, як (і в кожній серії непередбачуваний). 10 балів з 10.

Теги: ,


Залишити коментар

*