Від нуля до одиниці. Нотатки про стартапи Хребтом Пішконею: Синевир – г.Гропа – г.Негровець – г.Дарвайка – Колочава
Сер 16

Джерело. Ден БраунЩе в січні, під час візиту в італійську Антерсельву (надіюсь, що все таки допишу про ту подорож) я побачив в супермаркеті нову книгу Дена Брауна “Origin”. Одразу ж поліз в телефон гуглити. На жаль в Україні переклад планувався аж на червень. Але я принципово не хотів читати (чи слухати) російську версію і таки дочекався українського перекладу від “Клубу сімейного дозвілля” (навіть прийшлось відновити свою картку).
Отже, книжка прийшла і я зразу присів на неї як на голку, перед роботою, після роботи, замість роботи, гуляючи з Вітьком на дитячому майданчику – всюди де міг, читав їїє Книжка цікава, але не така сильна, як Ангели і Демони, Код да Вінчі чи Інферно (яку я вважаю найкращою книгою Дена Брауна).
Також дається взнаки дуже вже заїжджена схема книжок Брауна – всі вони написані за одним шаблоном – Роберт Ленгдон разом з невідомою для нього жінкою розслідує вбивство якоїсь відомої людини у якомусь європейському місті (Флоренція, Париж, Вашингтон – ну трохи не Європа, Барселона), при цьому розгадаючи код, (за мотивами творів якогось митця – Леонардо Да Вінчі, Ботічеллі, Данте Алігєрі чи Гауді), за допомогою якого врятують людство і ще при цьому втікаючи від ворога, який хоче їх вбити (і в кінці книги виявляється, що найголовніший ворог десь поза кадром) Вангую, що події наступної книги будуть відбуватись у Празі, Кельні або Дрездені або у Моринцях, де Ленгдон буде разом з прапраправнучкою Микитит Шевченка буде розшифровувати “Кобзар”, який виявиться не просто збіркою творів Тараса Шевченка, а ключем, який дасть його власинку могутню силу, при цьому паралельно будуть розслідувати вбивство сільського бібліотекаря (з бібліотеки було викрадено рідкісний “Кобзар”) і втікати від агентів СБУ, які на замовлення відомої політичної сили також шукають цей ключ, щоби перемогти на виборах :)

А якщо серйозно – то кінець не такий неочікуваний, як в Інферно чи Коді да Вінчі, вже за 100-120 сторінок до кінця книги можна здогадатись, що і до чого, хто тут поганий, а хто злий :)
Але в будь-якому випадку книгу варто почитати, особливо тим, хто полюбляє творчість Дена Брауна.

Теги: ,


Залишити коментар

*