Гаманець Жук-олень
Чер 26

Минулої суботи були на Дністрі. Були в с. Грушівці Кельменецького р-ну. Коротка довідка: р.Дністер – ріка на заході України у Молдові (Ніструл). В античні часи Дністер був відомий під назвою “Тирас” або “Данастріс”. Довжина – 1362 км (в Україні 705 км), площа басейну 72,1 тис.км2, витоки на рівні близько 1000 м над рівнем моря, на північно-східних схилах Українських Карпат, впадає у Дністровський лиман, у верхів’ях гірська ріка, у нижній течії – рівнинна, ширина біля долини гирла 16-22 км. Дністер має біля 400 приток. Основні – Стрий, Свіча, Лімниця, Золота Липа, Cтрипa, Серет, Збруч, Смотрич.
Дністровський каньйон — каньйон, утворений річкою Дністер і розташований на межі Івано-Франківської та Чернівецької областей з Тернопільською (на межі Поділля з Покуттям і Буковиною), від гирла річки Золота Липа і до впадіння Збруча у Дністер. Загальна довжина становить близько 250 кілометрів.
Дністровський каньйон – унікальна природна пам’ятка. Образно кажучи, це підручник з вивчення геології. У Дністровському каньйні мешкає велика кількість рідкісних рослин, тварин, птахів.
Теплий клімат у каньйоні відрізняє цю місцевість від інших територій Західної України, тому що стіни каньйону затримують сонячне тепло.

Фільм Мандрівка Дністровським каньйоном можете скачати прямим лінком тут.

Скачати фільм Мандрівка Дністровським каньйоном

Багато різної цікавої інформації про Дністер можете знайти на річковому порталі – “Дністер”

Панорама Дністра

Краєвид Дністра Краєвид Дністра

Дністер

Дністровський каньйон Дністровський каньйон Дністровський каньйон Дністровський каньйон
Дністровський каньйон

Дністровський каньйон

Вован робить весло

Вован робить весло для лодки (весла не купили). Між іншим, лодка має цікаву назву Intex Explorer – мені страшно було в таку лодку сідати, хоча версія не 6.0 або 7.0 а 200. :) .

Вован тікає від дощу.

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 2 для “Дністер”

  1. 1. ВованNo Gravatar Сказав:

    Класно що серед тих хто був на Дністрі тільки моя фотка розміщена на сайті, але не забувай що використання моєї фотографії може дорого для тебе коштувати! :)

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Так ти відомим скоро станеш. :)
    В мене в заначці є ще інші фотки, які на чорний день тримаю :) .

*