Last.fm став платним Таск №666
Тра 03

ДністерПройшло 2 тижні від сплаву по р.Збруч, а ми уже їдемо на другий сплав на р.Дністер (початковий пункт – с.Стигла Монастириського району Тернопільської області, кінцевий – с.Устечко Заліщицького району). Протяжність маршруту – 78 км (3 дні).
Перший день – Чортків – Стигла – Возилів. Підйом в 5 ранку, чаювання, підготовка, погрузка катамаранів в бус. По дорозі в Стиглу вдається ще трішки поспати, бо 4 години сну в наметі було явно замало. На березі річки ділимось на команди. Я попав на катамаран “Грибарій” (на той самий, що минулого разу), капітан Віталік. Були ще катамарани “Моклеків” і “Буля биль”. Біля 11 години дня спускаємось на воду. Погода просто супер – небо чисте, сонце гріє, але не пече. Природа просто зачаровує своєю красою. Приблизно через годину сплаву перша зупинка – печера відлюдника і мальовничий травертин (таких зупинок під час сплаву буде досить багато). Зупинка на ночівлю біля с.Возилів. Ввечері – гра у футбол та спроба організації “шоу з ліхтариками” (людина в темноті виписує фонариками різні фігури, букви, а фотоапарат на витримці порядку 5-10 секунд це знімає). Шкода, що не було штативу, роль штативу виконувала голова Вови. :)
Другий день – Возилів – Берем’яни. 7 година – підйом. Дністер вранці таємниче ховається за туманом. Потім туман розсіюється і Дністер стає річкою. Знову ж таки – по дорозі гарні краєвиди Дністровського каньйону, травертини. На обід зупиняємось у с.Раковець, де робимо екскурсії до вежі, яка залишилась від фортеці 17 ст. Фотографуємось у формі Сонця, пробуємо складати з людей слово Тіні (від Тіні Гардаріки). Причалюємо на нічліг трохи нижче місця впадіння Стрипи у Дністер. Перед нами Червона гора, на вершині якої є гарний майданчик для огляду Дністра.
За цей день пройшли близько 30 км, але відстань від нашої вчорашньої ночівлі до місця, на якому ми були ввечері складає близько 1 км (ось такий звивистий Дністер). Під час сплаву, щоб не було сумно граємо в різні логічні ігри, квести. (Хоча як тільки починаємо думати, зразу перестаємо веслувати. Не виходило у нас нормального поєднання логічної і фізичної праці :) ).
Третій день – Берем’яни – Устечко. Прокинувшись вночі побачив, що земля навколо всюди біла і намети також в інею – вночі був досить таки непоганий приморозок. Але ближче до ранку сонечко пригріває і погода міняється. Йдемо на Червону гору, з якої відкривається просто фантастичний краєвид на ранковий Дністер, фотографуємось. Потім стандартна процедура – веслування “від берега до обіду”. Підйом біля с. Устечка на галявину, з якої відкривається чудовий краєвид на Дністер: острівки на річці утворюють фігуру Інь і Янь. Останнього дня був уже відчутний вітерець, який як завжди за відомим законом дує тільки у лице :) . Але це нам не завадило вчасно фінішувати і встигнути на рейсові автобуси додому.
P.S. Цей сплав мені сподобався більше, ніж перший на р. Збруч: набагато краща погода, мальовничіші краєвиди, травертини, водоспади, печери.
P.S.S. Якщо щось написав не так, забув, будь ласка пишіть у коментах.
І як завжди декілька фотографій зі сплаву.

Маршрут сплавуМаршрут сплаву Катамаран МоклеківКатамаран Моклеків Прямокутники на полях :)Прямокутники на полях :) Наш катамаранНаш катамаран
Дністровський каньйонДністровський каньйон Сучасні Мауглі :)Сучасні Мауглі :)
МохМох Перекус :)Перекус :) Печера відлюдникаПечера відлюдника Дністровський пейзажДністровський пейзаж
Дністровський пейзажДністровський пейзаж Дністровський пейзажДністровський пейзаж ВодоспадВодоспад ВодоспадВодоспад
Водопій :)Водопій :) ВодоспадВодоспад ВодоспадВодоспад ВодоспадВодоспад
Тіні (Гардаріки)Тіні (Гардаріки) ІнопланетянинІнопланетянин Ранковий ДністерРанковий Дністер Ранковий ДністерРанковий Дністер
ТравертинТравертин ТравертинТравертин ТравертинТравертин ТравертинТравертин
ТравертинТравертин Майбутній обід :)Майбутній обід :) Тиха годинаТиха година
Роман атакує фортецю у РаковціРоман атакує фортецю у Раковці Ритуальне СонцеРитуальне Сонце Ще одне СонцеЩе одне Сонце Біля багаттяБіля багаття
ІнійІній Пейзаж з Червоної гориПейзаж з Червоної гори Пейзаж з Червоної гориПейзаж з Червоної гори
На Червоній горіНа Червоній горі МедитаціяМедитація Вид з Червоної гориВид з Червоної гори Наметове містечкоНаметове містечко
No commentsNo comments Інь і ЯньІнь і Янь

Панорама Дністра

Панорама Дністра

Теги: , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 18 для “Стигла – Устечко”

  1. 1. ScorpioNo Gravatar Сказав:

    нижние две панорамки окуенные )
    классный сплав!!

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Дякую за панорами, хоча реально ту красу на фотках передати неможливо, треба самому все це побачити.

  3. 3. АндрійNo Gravatar Сказав:

    Хоча, Тарасе, цієї неділі був в Кудринцях – Збруч в цю пору просто чудовий. Зелені краєвиди, фортеця – просто чудесно дивилася.
    Наступний сплав, що ми зробимо – то Збручем 3 дні зі Скали. Ми “реабілітуємо” Збруч в очах людей.

  4. 4. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Це моя суб’єктивна думка, можливо багато в чому вона залежить від тієї погоди, яка панувала на Збручі..

  5. 5. naziNo Gravatar Сказав:

    Чувак, а шо у тебе за апарат? Прикольні фотки, якість хороша. Останні панорамні бомбові.

  6. 6. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Хе, мильниця у мене Назар – Canon Powershot A620.

  7. 7. Андрій М. ЗаморокаNo Gravatar Сказав:

    На першотравень також сплавлявся по Дністру за маршрутом Незвисько-Заліщики. Враження просто суперові!!! Дністровський каньйон має неймовірну магію причаровувати мандрівника. За кілька днів опублікую фота із тієї мандрівки на порталі журналу “Станіславівський натураліст”.

  8. 8. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Я також мав можливість сплавлятись на першотравневі свята, але за маршрутом Заліщики – Окопи, проте обставити склались по-іншому.
    Зате відпочив наступного тижня на Збручі
    Коли будуть фотки – обовязково киньте лінк.

  9. 9. ХристинкаNo Gravatar Сказав:

    Дуже класні фотки….ось щойно приїхала зі сплаву по Дністру..маршрут був майже схожим, побачила цю красу на власні очі…супер!!!!!!!!!

  10. 10. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Дякую.

  11. 11. airwardNo Gravatar Сказав:

    Можна сказати, що своїм банером на «Тіні Гардаріки» ти привів їм нових клієнтів :) 15-16 серпня сплавились з Коропця (приїзд в 9-00) до Устечка (від’їзд о 18-30). Давно хотіли сплавитись по Дністру, проте не було плавзасобу, а тут якраз прочитав твої позитивні відгуки про «Тіні»…

  12. 12. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    2 airward – ми обмінялись лінками між нашими сайтами.
    Вперше сплавлявся в житті (по Збручу) з ними, сподобалось.
    Які враження у тебе, якщо напишеш на блозі – кинь лінк.

  13. 13. airwardNo Gravatar Сказав:

    Мій блог, в принципі, «карпатський», тобто я кидаю туди фотки тільки з походів в Карпати. Все решта (замки, печери, тепер от сплави тощо) підпадає в категорію «подорожі» і туди не проходить :)
    Ну а щодо вражень… Гадаю, що всі були задоволені. Співпраця з «Тінями» залишила лише позитивні враження. Можна сказати, що ми відкрили для себе ще одну грань активного відпочинку. Я, наприклад, майже нічого не знав про Дністровський каньон, а сам Дністер в мене асоціювався тільки з величезним водосховищем та рибацькими виїздами…
    Хотіли побачити якнайбільше, тому попри слабку течію пройшли ті 80 кілометрів за два дні. Та й то, щиро кажучи, ми рвались аж у Заліщики :)

  14. 14. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Що цікаво на Дністрі – це могутній каньйон, а сама річка – повільна, без перекатів. Збруч – то вже трохи інша історія – там є перекати, течія швидша, ніж у Дністра.
    Якщо наступного разу сплавлятись – то йдіть на Збруч – не пожалієте.

    Можу тебе заразити ще одним видом активного відпочинку – печери (тільки не Кришталева у Кривче, а Млинки у с.Залісся. (Світлана з “Тіней” була нашим провідником – там познайомився з нею, а потім на сплаві із Андрієм).
    У фінансовому плані набагато дешевше, ніж сплави, а враження залишаються не менші, ніж від сплавів.

  15. 15. airwardNo Gravatar Сказав:

    Дякую! В «Млинках» та «Кришталевій» були цього року на травневих святах. Ясно, що після «Млинок», лізучи в «Кришталеву» всі відчували себе крутими спелеологами :)
    Я от про таке задумався – http://www.rockinrivne.com/paraplan-bandershtat Тільки от би поближче до наших країв. В принципі, це не так вже і дорого 130 грн за політ в 7 хвилин. Нічого не чув про місцеві клуби, що надають такі послуги? Ніхто із знайомих не пробував? Я говорю саме про політ з інструктором («тандемом»), а не про повноцінне навчання. Для початку цікаво хоча б спробувати.

  16. 16. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Парапланеризм – це цікаво, у мене знайомий живе у Нагірянах, (місцину цю називають Червоноград) то він розказував, що у них парапланеристи ширяють.

    Якщо цікаво з парашутом стрибнути – знаю точно, що у Косові (Черганівка) на аеродромі це робять.

  17. 17. РомаNo Gravatar Сказав:

    Устечко най най найкраще село у світі.
    Устечко це моє село це мій дім там моя хата!!!!
    Я люблю тебе!!!!!

  18. 18. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    2 Рома – радий, що ти живеш у такому гарному місці і любиш його.

*