80 Мбіт від Опенсвіт Азаров і Google translate
Чер 23

Обнова3 червня у Чернівцях відбувався щорічний (цього року був 5) етнофестиваль “Обнова-фест”. Так сталось, що на фестиваль я йшов один, хоча там я зустрів багато знайомих як і з роботи, з університету, а потім підтягнувся Вова (з яким я ходив у більшість своїх походів), тож ми пішли оглядати все, що творилось у Чернівецькому скансені.
З кожним роком на фестивалі все більше і більше різних продавців (як цікаві автентиччні і хенд-мейдні вироби, так і повно китайського барахла), я, як завжди купив 5 сирних коників (куди мені без них :) ). Подивились на різні майстер-класи – гончарство (старенький дядько за лічені хвилини зробив глечика і за лічені секунди перетворив його знову на шматок глини), писанкарство, ляльки-мотанки. В центрі музею козаки у великому чані варили куліш, ми з’їли по порції, між іншим, куліш виявився дуже смачним.
Потім пішли до великої сцени, де відбувалася музична частина фестивалю. На жаль, цього року (якщо порівнювати з двома попередніми роками) музична частина була слабенькою.
“Фолькнери”, “Стелсі”, “Серцевий напад”, “Бандурбенд” не вразили. “Веремій” виглядав непогано, але їм чогось не вистачало (як сказав Вова – брендовості). В перерві між виступами на сцені організовувались якісь конкурси з рекламою спонсорів (конкурси були трохи дурнуваті – зробити мяч з газети “Молодий буковинець”).

Потім були хедлайнери “Гуцул Каліпсо”, які мені не сподобались зовсім. Вова пішов геть, я приєднався до компанії з роботи. “Перкалаба” – єдина група, яка сподобалась і яка підірвала сильно народ. Співали біля години, соліст в кінці виступу обмінявся футболками з одним з відвідувачів.
В той же час запалили ватру і більшість людей пішла до ватри.
В загальному – цьогорічна Обнова була найгірша з тих, на яких я був – в плані і організації (зокрема охорони перед сценою – де були 15-річні пацани), і музичної частини.

Фото з фестивалю:

КозакКозак ПляшечкиПляшечки ГончарГончар
ГончарГончар БодіартБодіарт Ковальська справаКовальська справа КовальКоваль
КулішКуліш Сирні коникиСирні коники Сирні коникиСирні коники
ВеремійВеремій ВеремійВеремій ВідпочинокВідпочинок Футбольний м'яч“Футбольний” м’яч
ОбноваОбнова БандурбендБандурбенд БандурбендБандурбенд Гуцул КаліпсоГуцул Каліпсо
ПеркалабаПеркалаба Андрій ФедотовАндрій Федотов Андрій ФедотовАндрій Федотов Андрій ФедотовАндрій Федотов
Олег ГнатівОлег Гнатів Олег ГнатівОлег Гнатів ПеркалабаПеркалаба Святкова ватраСвяткова ватра

Теги: , , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 4 для “Обнова-фест 2012”

  1. 1. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    Я постійно хотів їсти – робив зо 3-4 підходи до палаток з їдлом і довго вичікував у чергах. Зате куліш був дуже смачний, проте коли я вирішив зробити наступний підхід за провіантом, його вже увесь з’їли. Загалом було не дуже цікаво і нудно.

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Згоден, з усіх “Обнов”, що я був ця була найслабшою, тільки на Перкалабі було більш-менш цікаво.

  3. 3. Бистриця – Гропа – Братківська – Чорна Клива – Чорна Тиса » yAnTar блог - про подорожі, відпочинок, моє життя Сказав:

    [...] karpaty.com.ua вирішив, що будемо йти через Гропу. Ще на Обнові я з Віталіком (колега з роботи) говорили про те, що було [...]

  4. 4. Євромайдан 08.12 » yAnTar блог - про подорожі, відпочинок, моє життя Сказав:

    [...] козацького кулішу (такий смачний куліш я їв на Обнові-фест), пішли знову на Хрещатик. Звідти уже і слухали виступ [...]

*