Кубик Рубика 7х7 Чеські замітки, день п’ятий, Брно, Нове Место, жіноча естафета
Тра 26

Як я вже писав (у пості про мегамінкс) я зробив замовлення з китайського магазину everbuying.com 4 головоломок. Однією з яких був Кубик Рубика 4х4. Візуально здається, що даний кубик простіший за 5х5. Але насправді все не так, в цьому кубику більше паритетів. Якщо в кубику 5х5 я реально вивчив одну нову формулу (для паритету), а всі решта випадки підганяю під нього, то з кубиком 4х4 так не пройде. Тут є декілька паритетів і всі формули треба вчити. (А все що до паритетів складається за стандартними формулами 3х3).

Тому цей кубик мені не дуже сподобався :) . 5х5 цікавіший, а і 7х7 взагалі бомба. Також тут треба контролювати сторони, тобто знати який колір де повинен знаходитись (у кубиках 3х3, 5х5 і 7х7 такого нема, бо там центри зафіксовані).
А про позитивне – конструктив цього кубика набагато кращий, ніж мій кубик 5х5.

Тут є повна інструкція, як складати даний кубик.

А тут серія відео, як складати 4х4.

P.S. Вирішив подивитись, як кубик виглядає зсередини, почав збирати назад, ніяк не міг останні 4 елементи вставити, а потім розібрав його повністю, і зараз лежить груда пластмаси. :)

Кубик Рубика 4х4 (класичний варіант)Кубик Рубика 4х4 (класичний варіант) Кубик Рубика 4х4Кубик Рубика 4х4
Кубик Рубика 4х4Кубик Рубика 4х4 Кубик Рубика 4х4Кубик Рубика 4х4
Паритет, який найбільше не подобається.Паритет, який найбільше не подобається. Такий зараз в мене кубик 4х4Такий зараз в мене кубик 4х4

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

*