За фореллю в Яворів Xiaomi MI Band 2
Вер 04

Циліндр РубикаЩе одна головоломка з серії “кубика Рубика”, Правда називати цю головоломку кубиком мені не дозволяє підручник з геометрії за 9-10 клас. бо там такі тіла називаються циліндрами. Але все таки цей циліндр підпорядковується формулам, які використовуються для кубика Рубика, хоча він і має ключові відмінність від кубика Рубика – це 5 колорів, а не 6

Отже, перше, що треба зробити, це розібрати кубик циліндр. Це робиться дуже просто
Циліндр Рубика

Далі складаємо перший шар. В кубику можна вибрати будь-який колір (хоча зазвичай вибирають білий/чорний або жовтий), в циліндрі можна вибрати тільки чорний або жовтий.
Складаю хрест. Складається хрест дуже просто, ще простіше, ніж в кубику, бо всі елементи хреста однакові (в кубику вони всі мають різний колір).

Але тут треба бути уважним і після складання хреста перевірити, чи їх не треба ще повернути на 90°. Це легко перевірити, потрібно провести пальцем по від хреста до центрального елемента другого шару, якщо поверхня гладенька – все ок, якщо ні – то треба його повернути на 90°. Формули, як його повернути нема, але це дуже просто – F2 D F D’ F’2
Циліндр Рубика

А далі все як у кубику (тільки ще простіше, бо всі елементи, які мають 3 кольори в кубику, тут мають 2 кольори, а всі, які мають 2 кольори – тут 1 колір) – перший шар.
Циліндр Рубика

Другий шар
Циліндр Рубика
Циліндр Рубика

Хрест в третьому шарі
Циліндр Рубика

І верхні кутові, їх навіть місцями не треба переставляти (бо всі кутові мають 2 кольори), просто правильно зорієнтувати.
На цьому і все, кубик циліндр готовий.
Циліндр Рубика

Але одного разу у мене виліз от такий паритет. Щоб його скласти, я просто розбирав циліндр і складав наново і під час складання паритет пропадав. Але виріши погуглити, як вирішувати цей паритет і знайшов один варіант -ставимо неправильний елемент в другий шар, а потім заміняємо його на правильний елемент – працює.
Паритет

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

*