Циліндр Рубика Ангелівська домниця
Жов 11

miband2Раніше я писав про браслет від Xiaomi – першу його версію. В принципі девайс непоганий, але хотілось чогось більшого, зокрема якого-небудь екранчика для відображення інформації. І тут майже одночасно збігаються 2 події: перша – я загубив (вже вдруге, але перший раз знайшов через 7 днів) браслет, друга – xiaomi випускає другу версію браслета – вже з екраном. Причому з доволі адекватною ціною – 23 $.

Але, насправді, вийшло не все так райдужно, ціна спочатку коливалась в районі 50$, що було трохи забагато (як для заробітку звичайним перекупам). Вирішив трохи почекати і коли ціна впала до 33,59 $ вирішив брати (Зараз на тому ж gearbest ціна впала до 28,49).

Дуже порадував сервіс доставки – 13 днів з доставкою додому кур’єром Нової пошти. Спочатку, коли я отримав трекінговий номер я був здивований його форматом, але в інтернеті знайшов, що це міжнародний трекінг номер Нової пошти і його можна відслідкувати на цьому сайті з незвичним доменніим іменем верхнього рівня – tracking.novaposhta.international. Причому за доставку не прийшлось платити жодного цента додатково.

Ну от, тримаю ту саму коробочку в руках, візуально нічим не відрізняється від коробочки від попереднього браслета.
Коробка
Всередині все те саме, китайська інструкція, яку можна треба одразу викинути, зарядне до браслета (на жаль, несумісне з попереднім браслетом), ремінець (який також несумісний з попередньою версією) і найголовніше – це сам браслет.
Зарядне
Браслет став трохи більшим, через що попередній ремінець не підходить. Спочатку було навіть незручно, заважав на руці (особливо вночі), але зараз звик і все ок. Візуально браслет зовсім не схожий на свого старшого брати – повністю чорного кольору, верхню частину займає OLED-екран, внизу сенсорна кнопка. У сенсорної кнопки одна функція – просто перемикати режим відображення інформації (час, пройдені кроки, кілометраж, пульс, заряд батареї). Аа, згадав, ще сенсорною кнопкою можна зупиняти будильник.

Браслет з ремінцем
Браслет з ремінцем

Браслет. годинник
Годинник
Ремінець
Сам ремінець

Також один з важливих плюсів – браслет отримав рівень захисту IP67 – що, я вважаю достатньо високий рівень (у мого навігатора IPX7). Спочатку я все таки знімав його, коли приймав душ, але зараз вже не знімаю і все нормально з ним.

Девайс
Mi Band 2 девайс

З протилежного боку (того, що прилягає до руки) знаходиться пульсометр, користуюсь ним нечасто. Мінус його, що в реальному часі пульс не міряє, треба зупинитись, натиснути кнопку і залишатись у спокої. Також є функція моніторингу пульсу вночі (хоча для чого воно, я толком і не знаю). Також тільки вчора знайшов функцію режим бігу у Mi Fit (стандартна аплікуха для браслету), там є режим бігу, де можна увімкнути вимірювання пульсу в режимі реального часу (ну майже реального). При перевищенні якогось порогового значення браслет буде вібрувати.

Пульсометр
Пульсометр

Змінився і сам ремінець, тепер сам девайс можна витягнути тільки через задню частину ремінця, тобто спочатку треба розщепити і аж тоді витягувати. Це унеможливлює (або дуже сильно ускладнює) втрату самого девайсу, як це було зі мною двічі. Також ремінець захищає гострі кути девайса від подряпин. Хоча, я умудрився трішки його подряпати (коли переносив диван, то сильно притиснув руку з браслетом до стіни), але пошкодження мінімальне, основний удар прийняв на себе ремінець.

Зворотній бік браслета
Браслет, зворотній бік

Ще декілька слів про екран і режим сповіщень. Шкода, що девайс не показує іконки аплікухи. від якої прийшло сповіщення, а всього тільки стандартний текст “app”. Є аплікуха, яка дозволяє використовувати набір іконок (але той набір дуже обмежений), так що виглядає, що це тільки питання часу і з’являться кастомні прошивки, що дозволять таке.

Також в новому девайсі (порівняно з попереднім) покращили алгоритм підрахунку кроків. Раніше в маршрутці, поїзді чи машині через вібрації девайс активно рахував кроки, зараз може нарахувати всього три-чотири десятки. Також покращили режим активації браслета при піднятті руки. В першій версії браслета мені вдавалось за 5-6 разом це зробити (та і там показувалась тільки інформація про рівень ааряду браслета), а тут з першого (максимум другого). І зразу показує годину, що дуже зручно (принаймні для мене, бо я годинник не ношу і ніколи не носив). Мінус – це вночі у мене цей режим спрацьовує частенько (просто сплю неспокійно і по десять раз перекидаюсь з боку на бік).

З мінусів (якщо порівнювати з першим мі браслетом) – це автономний час роботи. Виробником заявлено 20 днів, люди пишуть, у декого до 25 днів може працювати, у мене перший місяць його вистачало рівно на 12 днів, Зараз вистачило на 15 днів (я вимкнув режим сповіщень скайпу, бо дуже часто працював і мене то задовбало). Може причина скайп, іншою причиною може бути те, що крім MiFit у мене ще була інша аплікуха Mi Band Notify Tools і часто сповіщення спрацьовували двічі.
Також з мінусів це режим Smart Lock’а, у мене він працює некоректно. Тобто спочатку працює, а потім пропадає (або після ночі, або при розірванні зв’язку на довший час – більше 10-15 хвилин). Після цього треба робити деякі магічні речі – вмикати, вимикати блютуз, ще раз додавати в список довірених девайсів (десь читав, що браслет кожного разу при підключенні до телефону підключається з новим ім’ям, в цьому може бути проблема). Не знаю, чи це проблема мого телефона, чи проблема з браслетом. З першим браслетом щось такого не помічав, але smart lock юзав там рідко, бо зазвичай блютуз на телефоні був вимкнений, а зараз постійно увімкнений.

Ось як виглядає девайс на моїй волохатій руці
Mi Band 2 на руці

Як і попереднім браслетом, я цей браслет використовую в якості будильника і крокоміра, з нових функцій, це активно використовую як годинник і в режимі сповіщень від інших аплікух. Шкода, що з Mi Fit вирізали функцію “розумного будильника”, хоча я так і не оцінив його, кожного ранку я хочу спати, незалежно хто мене будить – розумний будильник, чи не дуже :)

Одне, що могли би ще реалізувати додатково – це виключення браслету, або хоча б призупинення функції крокоміру, наприклад, це було би зручно при поїздці в поїзді,, машині, літаку.

P.S: Під час написання поста знайшов аплікуху Mi Band 2 Func Button, яка суттєво розширює функціонал кнопки браслета – зокрема доступний таймер і перемикання між треками в mp3-програвачі та піднімання/збивання виклику при дзвінку.
P.P.S. Кількість кліків в безкоштовній версії обмежена, хахаха, в топку ту програму.

Теги: , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

*