Лижі Salomon X-Wing Twister Колода №5. Чернівці
Січ 27

г.Чорна КлеваКупивши лижі, зразу захотілось попробувати на них поїздити. Минулого тижня погода не дозволила поїхати, а цього тижня якраз і у вівторок (на вихідних не хотіли через велику кількість людей) поїхали на Буковель. Зібрались їхати вдвох (Вован і я), але на форумі знайшли ще двох таких самих і в результаті поїхали їхньою машиною. Отже, о 5 годині ранку я вже сидів у машині і ми поїхали по інших пасажирів (ті 2 людей, з якими ми їхали виявились цікавими і приємними співрозмовниками). В Коломиї я забрав лижі і ми рушили на Буковель (по дорозі взяв напрокат взуття). На Буковель ми приїхали о 8:40 і вже о 9:05 вже піднімались на 15 підйомнику (заїхали ми майже до самого підйомника). На 15 підйомнику мені дуже незручно було злазити з підйомника (мене завжди крісло доганяло і штовхало, 2 рази я впав, злазячи з підйомника), це тільки на цьому підйомнику було так незручно, на всіх решта проблем не було жодних. 3 рази спустився трасою 15A (чомусь я думав, що спускаюсь синьою трасою, а вона виявилась червоною), потім перейшов на 8 підйомник  і 4 рази з’їхав трасою 8С (також червона, дуже мені сподобалась ця траса). Минулого разу після 12 траси я їздив тільки по дуже простенькій 5 трасі, цього разу краще себе вже почував на лижах (канти загострені більше і коротші – тобто ними легше управляти). Потім пересів на швидший 11 підйомник і 2 рази з’їхав по 11D (перший раз не дуже вдало – 2 рази впав, другий раз нормально – без падінь). Ще один раз зїхав по 15 трасі і пішли до машини обідати.

Я вже досить сильно зголоднів (я був голодним вже після першого спуску), але машина була закрита і прийшлось терпіти до обіду. Пообідавши, відпочивши, пішли знову кататись. Людей вже стало менше, бо біля 12 год на підйомниках були величезні пробки – стояли у черзі 5-10 хв (першого разу, коли були не було жодної такої черги). Поки стоїш в черзі, люди ззаду по лижах як по асфальті ходять (ну хіба їх врятує 30 сек, що він швидше пройде до підйомника, ставши на лижі 10 людям). Наші супутники запропонували нам піти на 13 підйомник, дорога до нього проходила через 15 підйомник (той, який я найбільше не люблю), А на 13 підйомнику була така черга, що попередні до обіду ховались. Піднялись на 13 підйомнику спустились по 13А і U трасі, через 22 і 11 підйомник, спустились по 16А трасі (також ця траса сподобалась – дуже довга, з затяжним поворотом). Ближче до вечора на всіх трасах було багато льоду і кататись було важче. Я вже замучився їздити, але машина була закрита і виходу у мене не було, відпочив 20 хвилин і поїхав далі.

Я захотів (і підбив на це Вована) поїхати в іншу сторону (на г. Буковель). Через просту 5 трасу (і через частину E) поїхали ми туди. Піднялись на витязі 2R (дуже цікавий витяг – висота його десь в 1.5-2 рази вищий від стандартних, я в той час розказував Вовану страшилки про підйомники, яких начитався). З г.Буковель спустились через 1C і 1A трасу вниз. відрізок 1А – стрімкий, але дуже широкий – є де розігнатись і є де повертати. Потім ми піднялись знову на г.Буковель (але вже підйомником 1R) і спустились вниз по трасі 2B і A до 5 підйомника, на якому виїхали на г. Чорна Клева і спустились вниз (по 5B і 11D). Вже було 16:15, скоро вже мали закривати денне катання і я пішов до машини (Вован ще вирішив раз з’їхати). У мене вже не було ні сил, ні бажання.

Через 10 хвилин зібрались всі учасники поїздки, попили ще чайку і поїхали додому. В дорозі так захопились розмовами про наших “чесних” керівників країни, що ледь не пропустили пункт прокату, де я брав взуття. Зупинились біля якогось магазину, щоб вияснити, який номер будинку (у мене була візитка з адресою), а продавець не знає, яка це вулиця і який номер. :) .В результаті знайшли необхідний нам прокат і поїхали далі. О 21:15 я вже був вдома.

В порівнянні з попередньою поїздкою цього разу мені сподобалось більше – в мене вже краще виходило і їздив більше на червоних трасах (правда деколи не знаючи, що вона червона) і набагато успішніше (але висновок один – вчитись, вчитись і ще раз вчитись). За 18 спусків впав, здається, 7 разів (але завжди успішно і нікого ні разу не зачепив, мене один раз майже не збив якийсь гонщик).

Фотографій, як завжди, мало, на підйомнику не фотографував зовсім, декілька раз на лижні (все, сам собі обіцяю, що треба наступного разу пам’ятати про фотоапарат, а не тільки про лижі).. Помітив таку штуку – мене трохи закачує на підйомнику, особливо при проходженні біля опори (там трясе сильно) і коли зупиняється, а потім стартує. :( Ще мало бути відео мого “професійного” спуску, але Вован випадково включив фотоапарат не тоді, коли треба і нічого не вийшло. :(

г.Чорна Клеваг.Чорна Клева г.Чорна Клеваг.Чорна Клева г. Синяк і г. Малий Горганг. Синяк і г. Малий Горган Черга на 11 підйомникуЧерга на 11 підйомнику

Теги: , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 3 для “Знову на Буковель”

  1. 1. YurkooNo Gravatar Сказав:

    Молодці що зїздили.

    На рахунок твоїх падінь при злазанні з підйомника – то звісно навчишся, мабуть вже навчився за цю поїздку. Я, наприклад, коли зходжу з підйомника то іноді підкладаю руку (праву) під зад збоку, фіксуючи її на кріслі коли я ще сиджу на ньому і ось-ось маю злізати. Заслонка піднята :) Як тільки лижі впевнено торкаються снігу я в пів сили відштовхуюсь від крісла правою рукою і відїзжаю від нього вперед. Тобто не варто чекати поки крісло само почне тебе штовхати, можливо ти тому і падав. Ну це в мене така техніка зходу, може не всім так комфортно. Таким чином я майже завжди стаю одразу попереду всіх хто зі мною піднімався і ми не плутаємося один одному під ногами. Бо буває хтось як падає при злізанні і тебе за собою тягне чи падаючи може палкою або лижею зарядити.

    На рахунок кольорів – чорна, красна, синя – то в певній мірі умовно. В Буковелі як правило більшість червоних трас мають просто різні відрізки – червоні, сині і тп. Ну ці відрізки так на схемі і відмічені.

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Ну я також так потім робив – ставив руку позаду себе і відштовхувався рукою, але чи то я слабо відштовхувався, чи вже пізно – не знаю, повторюсь – така фігня – тільки на 15 підйомнику – на всіх решта – жодних проблем.

  3. 3. YurkooNo Gravatar Сказав:

    Там залежить як за високо від сидіння до землі/снігу. На різних канатках по різному.

*