Колонки Microlab Solo 5c Хак для watermark reloaded
Лип 16

Обнова-фест 2011Вже більше як місяць тому, 12 червня 2011 року у Чернівцях відбувався 4 молодіжний етнодуховний фестиваль “Обнова-фест”. Маленький відступ. За місяць до проведення фестивалю мені в фейсбук написав Павло – знайомий з Польщі (з яким ми познайомились 2 роки тому на Підкамені) і розпитував про цей фестиваль. Ну я розказаав, що було минулого року, що планується бути цього року. І Павло приїхав. Як кажуть, респект і уважуха – приїхати на фестиваль за 1000 км (з Познаня) своєю машиною. В суботу ввечері я зробив йому коротку екскурсію Чернівцями – ну якби стандартні місця – університет (який сподобався йому найбільше), Центральна площа, театр, вул. Руська і Кобилянської. А далі вже буде про сам фестиваль.
Так як ввечері, ми довго сиділи, згадуючи Підкамінь, розказували різні цікаві історії з життя, то вранці прокинулись не дуже то і вранці. :) Спакували всі свої речі в один рюкзак і десь біля 13:00 поїхали на маршрутці в музей архітектури і побуту. Погода того тижня була не просто поганою, а паршивою – постійно холодний вітер, дощ (майже всі сайти прогнозували постійний дощ, тільки meteoprog.com.ua прогнозував маленький дощ ввечері) Цього я боявся найбільше – щоб погода не зіпсувала фестивалю. На щастя все обійшлось – на небі постійно висіли чорні хмари, але дощу майже не було – падав дощ менше години і то невеликий.

Традиційно,як на кожному фестивалі – різні люди продавали різний товар – від різних китайських іграшок (куди ж без них) до цікавих хендмейдних – від дрібних сувенірів, до вишитих сорочок. Запам’ятались плетені вироби дівчини з Вижниці. В неї купили восьминога, що може бути сумним і веселим (якщо вивернути його навиворіт). Ще я одразу купив – це цапки, коники (називають їх по-різному) – вироби з сиру (дуже я їх люблю), зі специфічним смаком. Потім я побачив у однієї жінки “мегаконика” – такого великого бачив вперше.
В першій половині дня на фестивалі проводились різні майстер-класи: ляльки-мотанки, писанкарства, бодіарту, виготовлення дощівників (дощовиків). Дощовик (чи дощівник) – це такий музичний інструмент. В дерев’яну трубку перпендикулярно до стінок забивають дерев’яні шпички (тут хлопці взяли зубочистки). Потім всередину насипають дощу :) (гороху) і трубку “запаюють”. В результат при перевертанні інструменту чути приємний звук – ніби падають краплі дощу.
Також на фестивалі проводились середньовічні бої (здається 4 на 4) – цікаво для тих, хто ще не бачив, але мені після Битви націй було не дуже цікаво. На малій сцені відбувались народні танці – одні ми побачили – коли дівчата зі снопами на головах танцювали, а ірландські танці пропустили. В програмі було зазначено, що має бути майстерня анімації та фільмів – але її ми не бачили ніде.

Ближче до вечора, поївши смачного шашлику і випивши пива, ми пішли до вечірньої сцени. Під сценою я помітив, що загубив кришку від об’єктива. Ходив по території фестивалю, шукав її, поки не знайшов … в кишені куртки. На сцені почали виступали різні українські гурти. «Тарасова ніч», «Чумацький шлях», «Sюr Band», «Полюси», «Самі свої», «Green Silence» Щось особливого про них не можу сказати – такі собі середняки (минулого року музика була кращою). Правда багато хто відривався по повній – але багатьом було однаково – що там грає, головне, що було випито до цього.

Час від часу на сцені з’являвся отець Валерій Сиротюк, який в дусі американських пасторів спілкувався з гостями фестивалю і в той же час рекламував паломницьке турагенцію своєї дочки (збоку це виглядало не дуже гарно). Ще запам’ятався “виступ” якогось чиновника (прізвище Туз здається), який почав співати “Чорнобривці” і забув слова – для чого йому було лізти на сцену – хз.

Останніми на сцені виступали хлопці з Рівного – Ot vinta. Журавель, як завжди, спілкувався і підколював публіку. Хлопці виконали майже всі свої хіти – не було тільки “Попереду жахи-шляхи” і “Опля, картопля”. На заклик танцювати “Рок-н-рол для черепах” народ слабо відгукнувся – на Заході було краще. Ну і на біс – звичайно, що була “цибуля”.

Після музичної частини ще було фаєр-шоу – я, як і минулого року не встиг зайняти місце попереду, то бачив дуже мало, пробував фотографувати, піднявши руку над натовпом – перші 5 фотографій були просто чорними – я ніяк не міг зрозуміти, чому так – ніби і витримка більш-менш, а проблема була в тому, що забув зняти кришку об’єктива (не звик ще до нового фотоапарата). :)

Фотографії з фесту.

Вишиті сорочкиВишиті сорочки Вишиті сорочкиВишиті сорочки БодіартБодіарт БодіартБодіарт
Майстер клас мотання ляльокМайстер клас мотання ляльок Лялька-мотанка з 3 розміром грудей :)Лялька-мотанка з 3 розміром грудей :) Виготовлення дощівникаВиготовлення дощівника ДощівникДощівник
ДекорДекор Народні танціНародні танці Народні танціНародні танці Сумний-веселий восьминігСумний-веселий восьминіг
БджолаБджола ЇжачокЇжачок ДримбиДримби ПегасПегас
Купи слонаКупи слона ІнтервюІнтервю Учасниця танцюУчасниця танцю “Мегаконик”
Троїсті музикиТроїсті музики Sюr BandSюr Band Sюr BandSюr Band
Самі своїСамі свої Тарасова нічТарасова ніч Тарасова нічТарасова ніч
Green SilenceGreen Silence Green SilenceGreen Silence
ОхоронаОхорона Ot VintaOt Vinta Ot VintaOt Vinta Ot VintaOt Vinta
Ot VintaOt Vinta Цьому хлопчику було нудноЦьому хлопчику було нудно Фаєр-шоуФаєр-шоу Фаєр-шоуФаєр-шоу

Ще зняв одне відео, як дівчинка танцює

Теги: , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

Коментарів: 5 для “Обнова-фест 2011”

  1. 1. EsoterikNo Gravatar Сказав:

    цікаво на фесті. тре буде нарік піти

  2. 2. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Треба йти обов’язково, тим більше, що він в самих Чернівцях.

  3. 3. GendolfNo Gravatar Сказав:

    Достаточно неплохой объектив, приятная размытость фона, я вообще люблю фотки на большом фокусном :)

  4. 4. ЯринаNo Gravatar Сказав:

    малюсіньке питання: тебе часом не Костя звати?

  5. 5. yAnTarNo Gravatar Сказав:

    Ні, мене звати не Костя :)

*